До три месеца се очаква ЕС да бъде технически готов

...
До три месеца се очаква ЕС да бъде технически готов
Коментари Харесай

ЕС въвежда единен номер за ваксинираните и преболедувалите COVID-19

До три месеца се чака Европейски Съюз да бъде механически подготвен за въвеждане на обединен номер за хората, които са имунизирани против COVID-19, преболедували са или са дали негативна проба при проучване. Това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след днешното онлайн съвещание на Европейския съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

По нейните думи страните от Европейски Съюз са се споразумели за главните данни, които да бъдат вписвани към този номер и които да бъдат налични при инспекция в електронна система. Тя означи, че задачата е националните бази данни с тези номера да бъдат съвместими. Въпросът защо да служи тази информация, е напълно обособен, разясни Фон дер Лайен.

Тя заяви, че до момента към осем на 100 от пълнолетните жители на Европейски Съюз са имунизирани. До края на седмицата количествата ваксини, доставени в Европейски Съюз, ще доближат 50 милиона дози. Ваксини се създават на 41 места в Европа. В Европейски Съюз английският вариант на вируса на коронавирус към този момент е на всички места, южноафриканският - в 14 страни, а бразилският - в седем, добави Фон дер Лайен.

По нейните думи разпространяването на болестта е стабилно или понижава в 20 от страните в Европейски Съюз, а в седем се регистрира растеж. Тя добави, че по данни от Израел, имунизираните с препарата на Pfizer повече не могат да бъдат преносители на болест.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР