До три месеца Европейският съюз може да въведе електронни ваксинационни

...
До три месеца Европейският съюз може да въведе електронни ваксинационни
Коментари Харесай

До три месеца ЕС може да въведе електронни ваксинационни сертификати

До три месеца Европейският съюз може да вкара електронни имунизационни документи. Това взеха решение водачите на 27-те на виртуална среща.

Те също по този начин се договориха да ускорят производството и доставките на ваксини против ковид.

Сертификатите ще се издават на хора, които са се ваксинирали или са преболедували и имат построени антитела против коноравируса, изясни ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен.

Председателят на Евросъвета Шарл Мишел сподели, че Европейски Съюз ще работи с фармацевтичните компании за да се форсира производството и доставката на ваксини.

По думите му нужно е също да се влага в създаването на ваксини против новите разновидности на ковид.

" Изправени сме пред нови закани - кибер, хибридни и дезинформацията. Трябва да засилим своята еластичност и евентуално също по този начин да пригодим инструментите си ", сподели Шарл Мишел.

Днешните диалози ще бъдат отдадени на сигурността и защитата. В тях ще се включи и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Основната задача на НАТО по време на тази пандемия беше да подсигурява, че здравната рецесия няма да се трансформира в рецесия на сигурността ", сподели Столтенберг.

Премиерът Бойко Борисов ще подчертае, че България споделя упованията за по-засилена роля на Общата политика за сигурност и защита на Европейския съюз за оправянето с новите закани пред сигурността и с ръководството на рецесии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР