До три години за всяко дете над 3-годишна възраст да

...
До три години за всяко дете над 3-годишна възраст да
Коментари Харесай

До 3 години: София осигурява място в градина за всяко дете

До три години за всяко дете над 3-годишна възраст да има място в детска градина в София. Този проект си е сложила общината, сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова при представянето на нови рейсове до Витоша.

" Предстои да внесем и да представим новата тригодишна стратегия за строителство на детски градини. Тя е амбициозна. Моята упоритост е до три години за всяко дете над 3-годишна възраст да има място в детска градина ", сподели кметът.

За новите обезщетения за децата, останали отвън градини, Фандъкова сподели, че това е решение на Народното събрание и страната ще реши по какъв начин да разпредели ваучерите.

" Знаете, че законът беше изменен, въпреки и не единомислещо. Беше открито решение без финансово да се ангажира Общината, с цел да може финансите, които ние имаме, да използваме за строителство. Ние продължаваме интензивно да строим. Получихме от държавното управление 65 милиона лв. в допълнение за строителство на детски градини и учебни заведения ", сподели кметът.

Районните кметове към този момент са били мобилизирани да търсят терени за създаване на детски градини с парите, отпуснати от страната.

Детските градини и учебните заведения в София са в цялостна подготвеност за идването на децата от новата образователна година, заяви още Фандъкова. Това ще стане при цялостно съблюдаване на COVID-мерките, увери тя и изрази удовлетворение, че ще стартира присъствено.

Столична община ще продължи да поддържа финансово учебни заведения, които имат проблеми с топлата вода и други материали.

Възложено е и да се обновят пешеходните пътеки при образователните заведения, както и да се почистят дворовете. Градоначалникът прикани водачите да бъдат деликатни, за какво то 15 септември се чака сензитивно нарастване на трафика.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР