„До този момент съмненията за „Омикрон“ у нас не са

...
„До този момент съмненията за „Омикрон“ у нас не са
Коментари Харесай

Кацаров: Все още няма потвърден случай на „Омикрон“ у нас

„ До този миг подозренията за „ Омикрон “ у нас не са доказани, само че най-вероятно ще се потвърдят. Нито един от досегашните разновидности не ни прескочи. “ Това разяснява за БТВ служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

По думите му към този момент не се постановат спомагателни ограничения.

„ Предприели сме всички нужни ограничения навреме. Защитени могат да се усещат тези, които са имунизирани и са построили имунна отбрана “, добави той.

Според Кацаров било явно, че четвъртата вълната към този момент е била пречупена. По думите му към този момент прекосяваме от алена към оранжева зона.

По думите на служебния министър на опазването на здравето високата смъртност у нас се дължи три неща: „ Делта” разновидността, високият брой неимунизирани, неприятното положение на здравната системата. Кацаров акцентира, че като цяло у нас общата смъртност е на високо равнище.

Служебният министър назова „ нагласен случай “ показваните по медиите коли за спешна помощ, които обикалят лечебни заведения с пациенти, тъй като не могат да намерят място за настаняване. По думите му не е имало безпорядък и суматоха. И въпреки всичко изясни, че имало изолирани случаи.

Кацаров съобщи, че в настоящето Народно заседание има политически партии, които са очевидни съперници на имунизацията и са организирали митинги пред Министерство на здравеопазването за това. По думите му те също трябвало да понесат: „ част от отговорността за високата смъртност. Защото на първо място умират неимунизирани хора “

Служебният здравен министър съобщи, че има обезпечени проби за учениците най-малко доникъде на януари. Той отхвърли да е договарял самичък договорите.

На въпрос дали е позволил неточност през последните 8 месеца той съобщи, че няма такава и си самопостави висока оценка за работата на поста на длъжностен министър на опазването на здравето.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР