До този момент не разполагаме с такава информация, каза министърът

...
До този момент не разполагаме с такава информация, каза министърът
Коментари Харесай

Габриел: До този момент не разполагаме с информация за пострадали българи в Москва

До този миг не разполагаме с такава информация, сподели министърът на външните работи в оставка Мария Габриел в предаването „ Панорама “ в отговор на въпрос дали във ведомството има сведения за потърпевши наши сънародници при нападението против концертна зала в Москва.

Следим обстановката ежеминутно. Трябва да кажа, че получихме информация, незабавно откакто се е случило, добави Мария Габриел.

Разбира се, България постоянно е осъждала терористичните актове и ние няма по какъв начин да бъдем в тази обстановка без ясна позиция, сподели още външният министър в оставка като коментар на апела на съветското министерство на външните работи светът да осъди терористичния акт.

Най-малко 40 души са убити и над 100 ранени в терористичния акт в концертната зала " Крокус сити хол " в предградие на Москва, предадоха международните организации, като се позоваха на съветската Федерална работа за сигурност.

Руската прокуратура е почнала следствие за терористичен акт.

Руски медии в началото оповестиха за гърмеж, за пукотевица с автоматизирано оръжие и за пожар в огромната концертна зала преди концерт на съветската рок група " Пикник ".

В концертната зала, намираща се в огромен търговски комплекс в предградие на Москва, има хиляди места. Не е ясно какъв брой фенове е имало в залата.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР