До този момент над 400 украинци са настанени на територията

...
До този момент над 400 украинци са настанени на територията
Коментари Харесай

От кризисния щаб в Созопол апелират за хранителни продукти, дрехи и финансови средства

До този миг над 400 украинци са настанени на територията на Община Созопол, оповестиха от спешния щаб в града, който кметът Тихомир Янакиев образува за съгласуване и надзор на организацията при обезпечаване навременна и пълноценна помощ в поддръжка на бягащите от войната.

Украинските жители се обитават в хотели, къщи за посетители и частни домове в Созопол, Черноморец и село Равадиново, а това, от което имат най-голяма потребност, е храна и детски облекла. Няма условие облеклата да са нови, а непокътнати и изпрани, а питателните артикули – дълготрайни, показаха от щаба.

Социалният патронаж и Детската млечна кухня към общинския комплекс за обществени услуги и опазване на здравето също дават храна на нуждаещите се деца и възрастни, като част от разноските се поемат от църквата в Созопол, само че финансовите средства не са задоволителни, споделиха от спешния щаб.

За тази цел се набират средства на оповестената дарителска сметка:
Банкова сметка на Община Созопол - Централна Кооперативна банка
IBAN: BG 54 CECB 97908479 9626 02
Код по тип заплащане: 445100
съображение: подаяние за бежанците от Украйна.
 
Дарения се одобряват във всички пенсионерски клубове на територията на община Созопол в работно време.

Всеки, който има предпочитание и опция за настаняване на бежанци от Украйна или друга по тип помощ, може да съобщи това на тел.: 0550 2 57 13 и 0878 414 777.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР