До този момент месец август е с 5-6 градуса по-топъл

...
До този момент месец август е с 5-6 градуса по-топъл
Коментари Харесай

Георги Рачев: Нова топла вълна ни връхлита след седмица 

До този миг месец август е с 5-6 градуса по-топъл от естественото и в случай че съдим по прогнозата за идващите дни, може да се класира на едно от челните места по топлота, откогато се вършат метеорологични проучвания у нас. Това съобщи климатологът проф. Георги Рачев по БТВ.

Времето у нас през идващите дни ще продължи да бъде горещо, като се чака топлата вълна, обхванала страната ни, да продължи през цялото последващо десетдневие. В средата на тази седмица в България ще навлезе леден фронт, който ще донесе краткотрайни превалявания и гръмотевици тук-там, само че температурите ще се намалят едвам с градуса-два.

От петък нататък следва ново стопляне, а след седмица нова топла вълна ще обхване цяла Европа, заради което живакът на термометрите у нас ще продължи да демонстрира стойности над 30 градуса до последните дни на август.

За страдание рисковите горещини и практическата липса на превалявания няма да бъдат от изгода на огнеборците, които се борят с пожарите на територията на Северна Македония, Гърция и Турция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР