До този момент коментар получихме само от ДПС и БСП.

...
До този момент коментар получихме само от ДПС и БСП.
Коментари Харесай

Политически реакции след клетвата на конституционните съдии

До този миг коментар получихме единствено от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Малко по-късно денем чакаме коментар и от останалите парламентарни групи. Делян Пеевски означи, че клетвата към този момент е положена и въпросът е завършен. Корнелия Нинова изрази удовлетворение, че апелът, който насочиха към Румен Радев да не участва на клетвата е изпълнен. Според водачът на Българска социалистическа партия този избор може да се оспорва.

" Ние го призовахме да не върви на клетвата, това е положително решение. Промените в Конституцията и изборът на конституционни съдии бяха изначално сбъркани и по тази причина сме пуснали нашата тъжба до Конституционния съд, тъй че оценяваме го позитивно - това е нашият апел и той го послуша ", съобщи Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия.

" Няма значение, той е просто един посетител, това завърши ".

Според Корнелия Нинова обаче има опция по този начин да бъде обжалвана клетвата на тези двама съдии. Именно поради отсъствието на Румен Радев.

Питайте Корнелия Нинова, тя е другарка с президента, той извършва нейните команди ", уточни Делян Пеевски - ръководител на ПГ на Движение за права и свободи.

От " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ внесоха тъжба в Конституционен съд за противоконституционност на избора на двамата конституционни съдии, определени от квотата на Народното събрание. Как ще се произнесе Конституционен съд ще разберем в идващите месеци.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР