До тези предсрочни избори се стигна заради политическата незрялост на

...
До тези предсрочни избори се стигна заради политическата незрялост на
Коментари Харесай

Десислава Танева: ГЕРБ-СДС имаме управленските решения, за да се върне стабилността и всяко семейство спокойно да планира бъдещето си

До тези предварителни избори се стигна поради политическата незрялост на съперниците ни. Последните две години на безвремие, което царува в нашата страна, неизбежно докара до безпорядък в всекидневието на всеки български жител. Това съобщи при откриването на следващата предизборна акция регионалният началник на ГЕРБ и лидер на листата с номер 2 в Сливен Десислава Танева.

По думите й е извънредно време да се възвърне нормалността и експертността в политиката в България, а на 2 април да изберем държавниците, от които страната ни има незабавна потребност. „ За мен и нашия екип претенденти за народни представители от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили е въпрос на почтено държание и адекватност в тази политическа рецесия да приказваме за това какво е решението, с цел да стабилизираме приходите, да понижим инфлацията и да рестартираме стопанската система на страната. Няма смисъл от нито едно ръководство, в случай че то не направи по този начин, че хората да живеят по-добре. Хората желаят да имат спокоен живот и прогнозируема среда за бизнеса, с цел да можем да преодолеем несигурността и страха. За последните 2 години сме очевидци на най-рязкото обедняване от началото на демократичните промени и усетихме още веднъж студената Виденова зима “, сподели Десислава Танева.

Според нея неналичието на съответно ръководство на страната, с постоянното държавно управление на Политическа партия и три служебни държавни управления, е довело до безпорядък и битка за оцеляване. Годишната инфлация е 16.4%, а за четвъртото тримесечие на 2022 година приходите от работна заплата са нарастнали с 11.7%. „ Според данните на Национален статистически институт за последното тримесечие на 2022 година разходът на член от семейството се усилва с 19.9%, което демонстрира, че хората обедняват. Най-много са се повишили разноските за храна с 27.8%, превоз с 19 на 100 и за опазване на здравето с 18.4% “, изясни Танева.

Водачът на листата Десислава Танева напомни, че при последното ръководство на ГЕРБ инфлацията в България е била от 0.7 до 2 пункта по-висока от тази в еврозоната, като е имало и интервали, при които е била и по-ниска от европейската. „ При ръководството на Политическа партия отклонението от инфлацията доближава до над 6 пункта. Заради нея не покриваме критериите за влизане в Еврозоната, което за страната ни би означавало по – огромна сигурност, прогнозируемост за бизнеса и възстановяване на средата за вложения “, сподели още Танева.

Неадекватната финансова политика на последното постоянно държавно управление докара и до съществени загуби за хазната от скъпия изтеглен дълг, сподели още Десислава Танева и добави, че България е получила дълг, който е съвсем два пъти по-скъп от този на Хърватска и Полша, да вземем за пример. Разликата в лихвените равнища води до загуби от близо 400 млн. лева годишно. „ Последните две години действително бяха нулеви от позиция на вложения в стопанската система по Плана за възобновяване и резистентност. Неадекватната икономическа и финансова политика, които бяха извършени през изтеклите две години слагат държавните финанси пред извънредно предизвикателство. През 2021 година и 2022 година се следи непрекъснат спад на вложенията, а един от най-важните фактори за икономическия напредък са вложенията “, безапелационна е Десислава Танева.

Инвестициите в интервала 2017 година – 2020 година непрекъснато се усилват и имат принос за икономическия напредък, сподели още Танева и добави, че в този интервал се е следил спад единствено в две тримесечия от 2020 година, следващ от Ковид-19 рецесията, само че общият резултат за годината е позитивен. „ За страдание през 2021 година и 2022 година се следи непрекъснат спад на вложенията в структурата на Брутният вътрешен продукт. През 2021 година спадът е в размер на 8,3% в действително изражение, а прогнозата за 2022 година е за към и над 6%. За последните две години е осъществен и важен спад на потока на директни задгранични вложения. За образец през 2020 потокът на директни задгранични вложения е близо 3 милиарда евро, през 2021 година е 1.2 милиарда евро, а през 2022 година 2.2 милиарда евро. “, сподели още Десислава Танева.

ГЕРБ ще продължи да упорства и за предоговаряне на ПВУ в частта енергетика, земеделие и други браншове.

„ Българският народ обеднява. Това е страшното. Това тормози хората. Ние от ГЕРБ-СДС имаме проект по какъв начин страната ни да излезе от рецесията. Имаме експертизата. Имаме и управническите решения, с цел да се върне стабилността и всяко семейство да може умерено да възнамерява бъдещето си “, сподели още Танева.

Кандидатите на ГЕРБ-СДС за постоянна България още веднъж може да подкрепите с номер 2!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР