До там не се стига с автомобил. Ходи се пеша

...
До там не се стига с автомобил. Ходи се пеша
Коментари Харесай

България - сред страните с най-красивите нудистки плажове

До там не се стига с автомобил. Ходи се пешком към 25 минути. " Идват непрекъснато, множеството са остарели хора. Преди не нарушаваха разпоредбите. Лошото е, че тук има деца. Айде за мен не е проблем, само че децата не са виждали такова нещо ", споделя Жан Бойчев от Кранево пред NOVA.

Колкото по на юг от Бургас, толкоз повече нудистки плажове има. Край Приморско плажуващите нямат терзания от нудистите. Но не на същото мнение са спасителите на централния бургаски плаж, които се оповестиха срещу монокините и желаят възбрана на национално равнище.

 

" Хора от друг пол се разхвърлят непочтено по плажовете ни, което е панорама освен за възрастните, от време на време цел стават и децата, което може да сътвори и проблем ", посочва спасителят на централния бургаски плаж Васил Загорчев.

 

За нормите и етиката на нудизма приказва президента на Световната натуристка организация Стефан Дрешенс. Не е носил бански от 30 години. Гол се разхожда със своите другари даже и в парка. " Нищо не се случва с децата. Като са дребни даже не осъзнават, че има нещо неправилно с голотата. Академични проучвания демонстрират, че децата не са засегнати по никакъв метод, а даже виждат преимуществата от такава среда ", изяснява проф. Стефан Дешенс, натурист. 

 

Според Дешенес нудистките плажове още веднъж набират известност даже и в България. Като причина счита, че хората са изтощени да виждат съвършени тела в Instagram и одобряват себе си такива, каквито са. " Като прочувствена уплаха е. И хората усещат терзание единствено от мисълта да бъдат голи ", добавя той.

 

" Веднъж като си гол, по-късно е мъчно да плуваш с облекла, да вземем за пример. Трудно е да превъзмогнеш психическата преграда. Това е прочувствен проблем да се чувстваш неудобно гол, не е нещо физическо. Банските не ви скриват по никакъв метод, не ви пазят топли, не ви защищава да сте сухи. И по никакъв метод не скриват нищо, това е психически резултат, тъй като през целия ни живот ни е казвано, че това е срамно и обидно да сме голи ", споделя той. 

" В една натуристка среда хората споделят по по-добър метод. Защото ние сме идентични и не се срамим от телата си. Приемаме се такива, каквито сме. Не можем да се вършим, че облеклата ни вършат такива, каквито не сме. И одобряваме другите хора, тъй като всички са неповторими. Няма съвършени тела, разнообразни сме както лицата ни са разнообразни ", добави Дешенес.

 

Според него не цяла източна Европа е консервативна. " Бил съм в Хърватия, която приема извънредно обикновено голотата. И Източна Германия е доста отворена към нудистите. В България съм бил за малко, само че и там съм се срещал със страхотни хора. Много зависи от културата, само че е нещо рационално и разумно ". 

 

Проф. Дешенес поддържа тази концепция, само че съгласно него е по-важно хората да са осведомени за разпоредбите, когато решат да се освободят от задръжките и облеклата си. " Дори когато сме облечени, като се срещнем с някого нормално се оглеждаме от горната страна до долу. Можем да създадем комплимент. Но когато сме голи в никакъв случай не гледаме втренчено, не разясняваме телата на хората. Как наподобява даден човек, не касае никого и не е твой проблем. Говорим си като хора, гледаме се като човеци. Ако желаете - пробвайте. Не боли ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР