До сряда ще бъде публикуван проектът на бюджета на Община

...
До сряда ще бъде публикуван проектът на бюджета на Община
Коментари Харесай

Готвят съкращения в администрацията на Община Варна

До сряда ще бъде оповестен планът на бюджета на Община Варна за 2024 година, оповестиха от администрацията. Остават последни разяснения по макрорамката, финализиране на оптимизацията на щата и елементи по някои приходни и разходни процеси, посочи заместник-кметът по финансите и локалните налози и такси Христо Рафаилов по време на седмичната оперативка с кмета на Варна Благомир Коцев. Между 10-15 % съкращения на щата в администрацията са поискали представители на Общинския съвет, съобщи заместник-кметът по правните въпроси Диан Иванов и разпореди всички дирекции и районни кметства да показват до на следващия ден, 16 януари, оферти за редуциране на щатовете си. Такава оптимизация ще разреши да бъдат направени промени, администрацията да проработи по-ефективно и да се актуализират възнагражденията, бе разисквано още на срещата.

От на следващия ден, 16 януари, стартира и почистване от диворастящи шубраци на близо 80 имота в Морската градина - от Зоопарка в посока на север, заяви шефът на общинското дружество „ Управление на планове и озеленяване “. След почистването на растителността ландшафтни архитекти ще създадат огледи и ще изготвят мнения за следваща санитарна резитба или изцяло унищожаване на рискови дървета в Морската градина. 

По разпореждане на кмета Благомир Коцев, Община Варна ще приготви документи и ще изиска от Областна администрация в началото достъп, а след това и ръководство и стопанисване и на Младежката площадка, която е в окаяно положение. Теренът към този момент два пъти е желан при предходното ръководство, само че прехвърлянето е било отказано. Кметът подреди още да се изиска за ръководство и някогашния атракцион, който преди години е функционирал като летен бобслей. Целта е двата обекта да бъдат почистени и възобновени, допълниха от пресцентъра на Община Варна. 

Кметът Коцев разпореди също да се изготви лист, съпроводен с карта, за всички терени общинска благосъстоятелност, които са планувани за озеленяване и на тях могат да бъдат построени паркове. По думите на шефа на дирекция „ Общинска благосъстоятелност “, най-вече такива площи има в регионите „ Владислав Варненчик “, „ Младост “ и по-малко - в „ Приморски “, съобщи БНР.

Община Варна би трябвало да стартира да подхваща стъпки и залага средства в бюджета за ремонт на здания, които са недвижима културна полезност, сподели още Коцев. Сред старите здания има такива, в които отчасти има благосъстоятелност на общината, а 100% общинска благосъстоятелност е единствено къщата на ул. „ Преслав “ № 22. Днес на кмета бе показан и разбор на постройките, в които общината има съсобственост, както и ограниченията, които могат да се подхващат по естетизирането им, според закона и правния статут, допълниха от общинския пресцентър.

Заместник-кметът по сигурността Илия Коев заяви, че се провеждат срещи с  Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във връзка вандалските прояви, похищенията над уличното осветяване и опазването на общинска благосъстоятелност. Той уточни, че предстоят систематични оперативни действия за справяне с този тип престъпност.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР