До средата на юли се очаква да бъде подписан договорът

...
До средата на юли се очаква да бъде подписан договорът
Коментари Харесай

След около месец би трябвало да бъде подписан договорът за летище София

До средата на юли се чака да бъде подписан договорът за концесията на летище София. Решението на Върховен административен съд е дефинитивно. Това отваря опцията за сключване на контракти и започване на по този начин наречения временен интервал, в който се предава ръководството на летище София. Това сподели по време на изключителното съвещание на кабинета министърът на превоза Росен Желязков, съобщи БГНЕС.
" Летищен оператор е Мюнхен. Всички участници бяха с положителни предложения. До средата на юли евентуално ще се подпише договорът и в идващите дни би трябвало да бъде преведено първичното заплащане. Това заплащане е 550 милиона без Данък добавена стойност. То ще отвори вратата за сериозните бюджетни приходи в границите на тази година ", съобщи Желязков.
Той разгласи още, че предходната година са били разплатени отговорностите на БДЖ. " Има подписан контракт за пазаруване на нови локомотиви. Тече процедура за мотриси ", добави министър Желязков.
А министър председателят Борисов се възмути от това, че когато се затопли времето, локомотивите се палят и едвам вървят, тъй като са на 50 години.
" По най-бързият метод да се обнови железницата, с цел да могат хората да употребяват най-хубавото. Поели сме този ангажимент и го изпълняваме ", съобщи той и добави, че чак тогава може да призове хората да слязат от колите си и да се качат на влака.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР