До средата на лятото на тази година започва работа нов

...
До средата на лятото на тази година започва работа нов
Коментари Харесай

Нов мобилен оператор се появява у нас през лятото

До средата на лятото на тази година стартира работа нов мобилен оператор. Пет компании с районно покритие, които оферират телевизия и интернет, се сплотяват, с цел да основат първия "виртуален " оператор у нас.
Компаниите Heт 1, Heтepa, CKAT, Teлeĸaбeл и Teлecим, ca ce oбeдинили в консорциума "Moбилни aлтepнaтивни ĸoмyниĸaции " AД, ĸaтo имaт paвeн дял в нoвaтa фиpмa. Цeлтa e дa оферират нови услуги като използват съществуващата мрежа на мобилните оператори.

В момента новият консорциум води договаряния с Mtel, Telenor и Vivacom, с цел да употребява към този момент построената инфраструктура. Първите мобилни виртуални оператори пораждат в края на предишния век в Европа. Тогава бизнесът осъзнава, че може да бъде разумен и вместо да построява свои предаватели стартира да употребява към този момент съществуващата техника. В света оперират над 1 200 виртуални оператори. България е една от дребното страни, в които няма сходен вид оператори. За сравнениe в Германия са 129, във Англия - 76, Холандия - 56, Румъния - 2, има сходни компании даже и в страни от Близкия Изток като Афганистан и Иран, уточни Петър Ризов, шеф на Нет 1.

Все още обаче не е ясно кой от трите телекома ще се съгласи да даде цялата си инфраструктура на новото сдружение.

България към този момент се е потвърдила като водач в региона на закрепения интернет, където конкуренцията на пазара е доста по-голяма от години, счита Петър Ризов. В Германия нещата стоят по противоположния метод - там има 4-5 компании, преобладаващи пазара на закрепени услуги и над 100 играчи в региона на мобилните. "Ние имаме вяра, че от страната с най-хубавия закрепен интернет в света, България може да се трансформира в водач и при мобилните връзки ", добави изпълнителният шеф на Телекабел Ангел Василев.

Петър Ризов добави, че новият телеком ще се насочи към качеството и водеща няма да е цената. "Разчитаме на лоялността на клиентите си, развитите от нас мрежи и опцията да предлагаме повече. Насочваме се към младите, които повече пишат, четат и споделят, в сравнение с приказват ", добави Ризов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР