До средата на 2023 г. се очаква Индия да изпревари

...
До средата на 2023 г. се очаква Индия да изпревари
Коментари Харесай

До средата на 2023 г. Индия изпреварва Китай по население

До средата на 2023 година се чака Индия да изпревари Китай по население и да стане страната с най-вече поданици в света, демонстрират данни на Организация на обединените нации.

Населението на Индия се чака да доближи 1,428.6 милиарда. В съпоставяне популацията на Китай по същото време ще бъде 1,425.7 милиарда.  

Азиатските колоси имат повече от 1,4 милиарда души всеки и съставляват повече от една трета от международното население за повече от 70 години.

Броят на популацията на Индия обаче е подобен, защото в страната не е имало броене след 2011 година

Документът подчертава върху данни, събирани сред 1990 и 2015 година

От Организация на обединените нации означават, че в тяхната оценка не се включва популацията на двата специфични административни региона на Китай - Хонконг и Макао, и остров Тайван, който Пекин вижда като отделила се провинция, която един ден ще бъде обединена с континента.

През ноември 2022 година международното население надвиши 8 милиарда Но съгласно специалистите неговият раст към този момент не е толкоз бърз и даже отбелязва най-бавния си ритъм от 1950 година

Младите родители прекъснали хормоналната терапия, на която били подложени

Както в Индия, по този начин и в Китай се следи спад на раждаемостта. В Китай популацията ще стартира да понижава през идната година, макар че страната изостави политиката си за едно дете през 2016 година и вкара тласъци за двойките да имат две или повече деца.

В Индия също равнищата на раждаемост са спаднали доста през последните десетилетия - от 5,7 раждания на жена през 1950 година до 2,2 раждания на жена през днешния ден.

Според Фонда за население на Организация на обединените нации болшинството индийци споделят, че популацията в тяхната страна е прекомерно огромно, а равнищата на раждаемост - прекомерно високи.

Почти двама от всеки трима респонденти дефинират икономическите проблеми като съществени проблеми, когато мислят за повишаване на популацията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР