До средата на 2019 г. се очаква всички училища у

...
До средата на 2019 г. се очаква всички училища у
Коментари Харесай

До средата на годината всички училища у нас трябва да имат Wi-Fi мрежи

До средата на 2019 година се чака всички учебни заведения у нас да са построили със средства на Министерството на образованието и науката (МОН) мрежи за безжичен интернет със предпазена интернет среда, разгласи просветителният министър Красимир Вълчев по време на събитие в Банско, оповестяват от прецентъра министерството.

По думите на Вълчев предпазените интернет мрежи са единствено една част от цялостната среда за електронно образование, към която би трябвало да бъдат добавени електронни просветителни запаси.

Създаването на отворен облак пък е един от новите планове на МОН. Става дума за платформа с безвъзмездни просветителни материали. Според Вълчев в облака може да има електронни уроци, които да са разработвани персонално от учителите. За задачата преподавателите ще би трябвало да преминат през образование за основаването и потреблението на подобен тип запаси.

По този план са планувани и средства за хонорари на учителите, които са създатели на електронни уроци.

При потреблението на информацинните технологии е значимо усвояването на цифровите умния от страна учениците не просто като консуматори на електронни устройства, а и за насърчаването им да се трансформират в цифрови основатели, разяснява министърът.

След въвеждането на предмета „ Компютърно моделиране “ в трети клас, следва финансирането на действия по ползи още от първи клас, допълват от МОН в известието. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР