До сравнително скоро руските атаки в Украйна обикновено се овладяваха

...
До сравнително скоро руските атаки в Украйна обикновено се овладяваха
Коментари Харесай

Джордж Фридман: Русия удържа позициите си, Украйна ще има сериозни проблеми

До относително скоро съветските офанзиви в Украйна нормално се овладяваха от украинските въоръжени сили - не навсякъде, само че задоволително постоянно, с цел да се попречи на Русия да резервира земите си или да реализира победа. Но през последния към месец Русия стартира да удържа позициите си. Ако това се трансформира в норма, Украйна ще има съществени проблеми.
Съединените щати резервираха фронта недокоснат, като предоставиха нови оръжия. Настоящата уязвимост на украинската войска се дължи на неналичието на ракети с по-голям обхват, които биха могли да ударят съветския гръб, поразявайки подкрепленията и доставките, движещи се към фронта. Без тези детайли Русия не може да резервира позициите си.

Проблемът е, че обсегът на новите муниции е толкоз огромен, че те могат да доближат до съветска територия. Съединени американски щати дадоха да се разбере, че нямат желание да нанасят удари по съветска територия. Всъщност Вашингтон подреди на Украйна да не употребява боеприпасите в цялостния им обхват и има клюки, че американците са модифицирали ракетите, с цел да подсигуряват, че няма да го създадат. Но Украйна води екзистенциална война и готовността ѝ да употребява нещо по-малко от цялостната мощ неизбежно е под въпрос.
Досега Русия не е била ударена, нито пък Полша, където са основани доставки и американски войски. Мълчаливото съглашение да не се нанасят удари по нито една от двете страни не разреши войната да се трансформира в директен спор сред Съединени американски щати и Русия. Ако някоя от страните съзнателно нападне Русия или Полша, всички залози ще бъдат прекъснати.
Така с доставката на нови ракети се появява нова заплаха, не на последно място, че Русия може да реши да докара войната до още по-големи висоти, като наложи ескалация. Това не е просто разбор на параноята. Москва разказва спора като дълга война против Запада и в случай че в действителност вижда нещата по този метод, тогава форсирането на ескалацията в определено от нея време и място може да бъде рационално.

Това би демонизирало американската войска и би дало на Русия по-свободна ръка да нападна, да речем, американските позиции в Полша. Съединени американски щати водят прокси война, без да изпитват загуби. Фактът, че във военновъздушната база в Дувър не идват чували с трупове, дава на Вашингтон огромно пространство за маневриране. Ако Съединени американски щати стартират да търпят загуби и руснаците съумеят да потвърдят, че войната се основава на първия удар на американците, способността на Съединени американски щати да водят война може да бъде лимитирана.
Колкото и пресилено да наподобява това, главният въпрос сега е стабилизирането на позицията на Украйна посредством офанзиви против съветски обекти в театъра на военните дейности, без да се популяризира на съветска територия. Ако това може да се реализира в безспорни стойности, Русия мъчно би могла да го преодолее, а и ще защищити Съединени американски щати от директни бойни дейности, като избегне вътрешнополитическите съображения на Съединени американски щати, които дестабилизираха американската войска в редица войни. Но осъществяването би трябвало да бъде безупречно и Русия ще би трябвало да се откаже да нападне всъщност самата себе си.
Всички войни са комплицирани и всички войни имат политически измерения. Съединени американски щати ще доставят ракети с огромен обхват, което е изцяло разумно в логиката на войната. Но при положение на някои неуспехи в контрола на оръжията, това може да сътвори непредвиденото, което в никакъв случай не е добре пристигнало във войната.
 
Източник: БГНЕС
 
09 Фев 2023116908 Фев 2023407708 Фев 2023243606 Фев 2023507904 Фев 20231212503 Фев 20232898КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202377007 Фев 202374910 Фев 202346507 Фев 2023668
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР