До снощи, 252-ма учени от Българската академия на науките /БАН/

...
До снощи, 252-ма учени от Българската академия на науките /БАН/
Коментари Харесай

Проф. Лъчезар Аврамов: 252-ма учени са подкрепили подписката за подкрепа на протестите

До нощес, 252-ма учени от Българската академия на науките /БАН/ са се подписали под подписката към отвореното писмо в поддръжка на митингите, сподели в Националния пресклуб проф. Лъчезар Аврамов от Българска академия на науките. Той посочи, че е основател на подписката и я назова " волеизлияние на жители с високо обучение ".

Ние сме безспорни съперници на всякакво принуждение, съобщи проф. Аврамов в отговор на журналистически въпрос за случилото се нощес на кръстовището при румънското посолство, на което протестиращи нанесоха вреди на автомобила на жена с две деца.

Проф. доктор Емануел Мутафов от Българска академия на науките сподели, че осъжда всякаква форма на принуждение и " умолява " бранша за всеобщи мероприятия в Столична дирекция на вътрешните работи да влезе в ролята си, с цел да предотвратява конфликтите на барикадите. Надявам се рецесията скоро да завърши и това да се случи с оставка, съобщи проф. Мутафов.

" 40 дни, всички хора на площада не желаят нова конституция, а желаят оставката на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев ", сподели основен помощник доктор Георги Латев от Българска академия на науките. По думите му, " тези хора нямат заем на доверие да стоят в Народното събрание, а са тръгнали да трансформират главния закон на страната - конституцията ".

Проф. Лъчезар Аврамов сподели, че поддържа митингите, тъй като " държавното управление, като унищожи науката, унищожава и страната ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР