До ситуацията в Черно море доведе агресивната политика на Русия

...
До ситуацията в Черно море доведе агресивната политика на Русия
Коментари Харесай

Тагарев: Русия използва кораби от военноморските сили, за да предотврати износа на зърно

До обстановката в Черно море докара нападателната политика на Русия и започването на широкомащабната война против Украйна през февруари месец предходната година.Това разяснява пред публицисти министър на защитата Тодор Тагарев.

Относно открития сигнален огън по плаващ под флага на Палау транспортен съд за сухи товари в Черно море, Тагарев съобщи, че Русия преследва своите ползи с всички вероятни средства, в това число с потребление на кораби от Военноморскитеѝсили, с цел да предотврати износа на зърно.

Водещото основание на Русия, с цел да афишира за зона на обучение част от нашата изключителна икономическазона в Черно море, е с цел да предотврати износа на зърно. Това съобщи военният министър Тодор Тагарев, като направи връзка със случая от през вчерашния ден сутринта с кораба, плаващ под байрак на Палау.

„ Потвърдена е към този момент версията, че е имало предупредителни изстрели и бординг на кораба, от самия му капитан. До момента не знаем дали има митинги, съгласно настоящите правила за потребление на морското пространство. Би трябвало да има митинг от притежателя на кораба, страната, под чийто байрак плава, досега нямаме такава информация. Този случай е отвън нашите териториални води. Корабът през вчерашния ден следобяд мина през тях и доближи назначението си ”,уточни Тодор Тагарев.

По думите му няма заплаха за нашите териториални води, само че рисковете остават и се проучват.

Тагарев разяснява и информацията, че Русия ще отнеме лиценза на българските предприятия, които създават и ремонтират съветска отбранителна техника.

„ Има единични случаи, в които наши предприятия работят по сходни лицензи. Русия има доста по-големи искания, които не са приети от българската страна и няма и да бъдат. В тези единични случаи нашите предприятия търсят различни източници на ноу-хау и технологии “,обясни министърът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР