До сериозни проблеми е довел пожарът, който изпепели горя в

...
До сериозни проблеми е довел пожарът, който изпепели горя в
Коментари Харесай

Санировката на изгорелия блок в Благоевград пада, същинското укрепване не е започнало

До съществени проблеми е довел пожарът, който изпепели пламтя в блок 18 в благоевградския квартал „ Струмско “ преди Коледа. След неудобствата със прекъсването на тока, асансьора и водата, в този момент е почнала да пада и санировката.

„ Санировката стартира да пада, защото е изгоряла и от напояването от дъжда и снега се отлепя. Лошото е, че под блока има спирка и в случай че стартира да пада на огромни части, може да нарани някого “, описа пред Българска национална телевизия Стефи Митева, живуща в блока.

До този миг тя и останалите жители съумяха със лични средства и благодарение на донори да възстановят част от уврежданията, които нанесе пожарът. Поправена е електрическата апаратура, асансьорът и е заменена водосточната тръба, както и мръсният и чистият канал.

Обаче огромният проблем за хората, които живеят на 7-я и 8-я етаж, е че чакат наново да бъде обследван целият блок, с цел да се откри какви точни са вредите и да бъде направен план, след който да стартира и същинското подсилване на блока.

В документално мнение Община Благоевград твърди, че заради забавянето с гласуването на държавния бюджет, се е забавило и гласуването на бюджета на Благоевград, който е влезнал в действие преди няколко дни.

Предстои общината да избере компания, която да направи наново проучване и да изготви план за това по какъв начин да бъде възобновен блокът. Стойността на плана е към 10 000 лева, само че да бъдат отпуснати тези пари, той би трябвало да мине през гласоподаване на общинския съвет. Но по кое време тъкмо ще бъде входирана и разисквана точката в общинския съвет от общината не се наемат да дадат периоди.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР