До сега в САЩ са одобрени две ваксини: Pfizer/ BioNTech“

...
До сега в САЩ са одобрени две ваксини: Pfizer/ BioNTech“
Коментари Харесай

Прилики и разлики между първите одобрени в САЩ ваксини

До в този момент в Съединени американски щати са утвърдени две ваксини: „ Pfizer/ BioNTech “ и „ Moderna “.
Въпреки че и двете ваксини са основани на технологията за делегат на РНК, те се разграничават доста. Д-р Уерта изяснява разликите за CNN:
Ваксината на Moderna
На виртуална среща във Вашингтон, извършена на 17 декември, 21 специалисти, членове на групата на съветниците по имунизация на Американската администрация по храните и медикаментите, гласоподаваха 20 „ за “ с един „ въздържал се “, с цел да предлагат позволение за приложимост, като незабавен случай имунизацията от лабораторията Moderna.
Единственият глас срещу беше подаден от доктор Майкъл Курила, шеф на Отдела за клинични нововъведения в Националния център за прогрес на транслационните науки, част от Националния здравен институт на Съединени американски щати. Д-р Курила сподели, че би предпочел разрешението да бъде адресирано единствено до хора с висок риск, защото съгласно него общото имунизиране за хора над 18 години е прекомерно необятно.
Това, което последва, както се случи с разрешаването на имунизацията на „ Pfizer “ е, че FDA одобри рекомендацията на своите специалисти. След това Консултативната комисия по имунизационните практики на центровете за предварителна защита и надзор на болесттите на Съединени американски щати (CDC) се събира в границите на 48 часа по-късно решение, с цел да реши най-сетне кои ще бъдат американците, които ще получат имунизацията.
От друга страна, комисията доста евентуално ще удостовери, че първите, които ще бъдат имунизирани, ще бъдат здравните служащи и възрастните поданици на заведения за дълготрайни грижи.
 Moderna унищожи стотици хиляди дози ваксина против ковид Moderna унищожи стотици хиляди дози ваксина против ковид
Moderna е била принудена да унищожи 400 000 дози коронавирусна ваксина заради индустриален проблем, заяви Bloomberg, базирайки се...
Приликите
Ваксината на „ Moderna “ употребява същата технология за РНК делегат като имунизацията на „ Pfizer “, само че има значими прилики и разлики, които ще разгледаме по-долу.
Основното подобие е, че и двете употребяват новата технология на делегат РНК или иРНК, която не употребява цялостния вирус, а генетична поредност на вирусния геном в крайния си артикул.
Това, което учените направиха, е да дешифрират генетичния състав на шипа, сходна на антена конструкция, направена от протеини, която разрешава на вируса да влезе в клетката.
Вирусният геном съдържа указания за основаване на лични протеини с шипове и откривателите декодират това управление с указания, с цел да го създадат.
 Доктор Симидчиев сложи значим въпрос по отношение на имунизациите Доктор Симидчиев сложи значим въпрос по отношение на имунизациите
Имаме много съществено разединение на публичното мнение във връзка с имунизациите, само че имунизациите са единствената мярка, по която можем да...
Това управление за приложимост в действителност съставлява молекула, наречена делегат РНК 1273, която след пречистването, съставлява имунизацията.
Когато се инжектира в хората, тази 1273 пратена РНК се поема от човешките кафези, които стартират да създават шип протеин. Той подвежда защитната система да мисли, че тялото е атакувано от целия вирус. Тялото реагира с производството на обезвреждащи антитела, които са това, което защищава от бъдещи инфекции.
Разликите
Сред разликите обаче са, че имунизацията на „ Pfizer “ е лицензирана за приложимост при младежи на възраст 16 и 17 години. Докато имунизацията на „ Moderna “ е утвърдена за хора над 18-годишна възраст.
Друга разлика е, че имунизацията на „ Moderna “ съдържа 100 микрограма и РНК, до момента в който имунизацията на Pfizer съдържа 30 микрограма. Причината за огромната разлика сред тези дози не е известна, макар че някои учени считат, че това може да се дължи на обстоятелството, че генетичните последователности на и РНК и на двете ваксини имат дребни разлики в кода.
 Адвокат: Можем да съдим фармацевтичните компании за имунизациите, само че при едно изискване Адвокат: Можем да съдим фармацевтичните компании за имунизациите, само че при едно изискване
Ваксината ще се слага непринудено и в този смисъл това значи, че човек би трябвало да е към този момент осведомен за нежеланата реакция. Ако неже...
Друга разлика е, че имунизацията на „ Pfizer “ се дава през 21 дни, до момента в който на Moderna се дава през 28 дни.
Друга значима разлика е точката на заледяване, в която те би трябвало да се съхраняват.
„ Pfizer “ изисква тя да бъде минус 70 градуса по Целзий, а на „ Moderna “ изисква предпазване при температура от минус 20 градуса по Целзий.
Температурата: огромна разлика сред двете ваксини
Тази разлика е доста значима, защото имунизацията на „ Moderna “ може да се съхранява в елементарни фризери. Това би направило допустимо то да бъде по-полезно в дребните градове, които не разполагат със профилираните фризери, които имунизацията на „ Pfizer “ изисква.
 Съединени американски щати чака втора ваксина против ковид, а картината там е все по-тревожна Съединени американски щати чака втора ваксина против ковид, а картината там е все по-тревожна
Много американци не престават да получават първата си доза от имунизацията на Pfizer/BioNTech против новия ковид, пораждащ COVID-1...
Друга значима разлика е обвивката, която деликатните иРНК молекули употребяват за своето опазване и превозване в клетките. Тази обвивка се състои от микроскопични мастни частици, наречени наночастици. Тези от „ Pfizer “ се създават в канадската лаборатория „ Acuitas “, до момента в който „ Moderna “ създава свои лични наночастици.
Тази разлика в наночастиците мазнини прави разликата в потребностите от заледяване на имунизациите и евентуално ще повлияе и на метода им на работа.
Както Брайън Фъргюсън, откривател по имунология от университета в Кеймбридж, сподели пред „ Файнешънъл Таймс “, имайки известна възпалителна интензивност, допустимо е тези наночастици да имат деяние, което оказва помощ на имунната система да създава антитела и Т-клетки, ориентирани към Вирусът Sars-CoV-2.
В умозаключение, макар че употребяват една и съща технология за РНК делегат и имат повече от 94% успеваемост, двете ваксини имат значими разлики, клиничното значение на които ще бъде известно, когато и двете стартират да се употребяват в действителния свят, отвън клиничните изпитвания. следен.
Превод: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР