До сега едва 820 от общо 5 000 страници са

...
До сега едва 820 от общо 5 000 страници са
Коментари Харесай

Мудното четене на прокурорите по делото КТБ ще продъли до лятото

До в този момент едвам 820 от общо 5 000 страници са прочели прокурорите от импортираният от тях обвинителен акт по делото КТБ. Това значи, че Прокуратурата не е съумяла да прочете и 1/3 от обвинителния акт.
„ Гони се размер, а не качество, и по тази причина ще четем година и половина обвинителния акт “, съобщи Христо Ботев, един от адвоките по делото.

Процесът от този месец се гледа в постройката на Софийския областен съд, защото спецсъдът се оказа стеснен и не може огромната зала там да бъде ангажирана непрестанно за три дни седмично единствено по това дело. Съдията по делото Виржиния Петрова съобщи, че обвинителният акт ще се чете в районния съд най-малко до Нова година. Дотогава е предоставена най-голямата зала „ Justitia “ или както я назовават зала „ Тържествена “. Залата на районния съд на бул. „ Скобелев “ ще се употребява единствено за прочитане на обвинителния акт и досиетата с доказателства по делото няма да се местят, изясни още Петрова. До края на годината са оповестени още 21 дати за съвещания, като до края на октомври остават още 6, през ноември са 9, а през декември още веднъж 6.

Не е ясно още какъв брой време ще е нужно с цел да завърши четенето. Едва ли ще завърши до Нова година. Ако продължава със настоящия темп, евентуално ще са нужни още към 80 съвещания, което прави четене още към година. Чак по-късно ще стартира разпитът на очевидци, които са към 400 души, приемането на експертизи и др.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР