До седмици ще започне поетапно ремонтът на 52-километровия участък между

...
До седмици ще започне поетапно ремонтът на 52-километровия участък между
Коментари Харесай

АПИ: До седмици стартира поетапният ремонт между Чирпан и Стара Загора на „Тракия“

До седмици ще стартира поетапно ремонт ът на 52-километровия сектор сред Чирпан и Стара Загора на Автомагистрала „ Тракия “. Първо ще се работи в платното за Бургас, заяви в ефира на Българска национална телевизия инж. Иван Досев , член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/. Заради огромния размер от строителни работи и за улеснение на водачите, с цел да не се затваря целият сектор за дълготрайно време, ремонт но-възстановителните действия на автомагистралата ще се правят поетапно, на по-малки сектори и ще се постараем да ги правим за малко време, акцентира той.

Строителите са добре готови с нужните инертни материали и асфалтови бази, уточни инж. Досев. Той добави, че прогнозната стойност на ремонт ните действия в платното за Бургас в целия 52-километров сектор е към 90 милиона лв..

Продължават и ремонт ите в тръбата за София на тунел „ Витиня “ на автомагистрала „ Хемус “ и до няколко месеца ще бъде отворена за придвижване, сподели инж. Досев. Той означи, че най-трудоемки са трите напречни връзки – две пешеходни и една пътна, които се построяват сред двете тръби, нужни при положение на повреда. С тяхното осъществяване се извършва европейската инструкция 2004/54/EO за минималните условия за сигурност на тунелите на Трансевропейската пътна мрежа (TEN-T), имплементирана и в нормите за уреди по-дълги от 1 км.

Автомагистрала „ Струма “ би трябвало да бъде приключена и е въпрос на спомагателен разбор дали финансирането ще бъде от държавния бюджет или с европейски средства, разяснява още инж. Досев. Той уточни, че към 1,2 милиарда лева са нужни за до създаване то на автомагистрала „ Струма “. Работим по подготовката на апликационната форма и ограниченията, които са планувани за опазване на биоразнообразието в Креснеското дефиле, с цел да получим европейско финансиране, означи инж. Досев. Той подсети, че планът за Автомагистрала „ Струма “ е включен в новия програмен интервал 2021-2027 година за финансиране на планове в региона на транспортната съгласуваност и акцентира, че не са изпуснати европейски средства. Инж. Иван Досев дефинира като теории на конспирациите опитите за внушения, че Камарата на строителите в България диктува по какъв начин да бъде строена автомагистралата през Кресненското дефиле. АПИ постоянно сама е разработвала апликационните форми, благодарение на фирми-изпълнители, определени след извършени открити публични поръчки, сподели инж. Досев и съобщи, че в АПИ няма лоби на Камарата при строителството на автомагистралата. Процесът на избор на трасето на Автомагистрала „ Струма “ е минал през доста разнообразни разновидности през годините и специалистите са търсили оптимално най-хубавото допустимо решение, което може да бъде осъществено за къс интервал и в рационална ценова рамка, добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР