До седмици Франция стартира кампания за ваксинация срещу COVID-19. Тя

...
До седмици Франция стартира кампания за ваксинация срещу COVID-19. Тя
Коментари Харесай

До седмици Франция започва с масовото ваксиниране ВИДЕО

До седмици Франция започва акция за имунизация против COVID-19 .

Тя ще се прави в три етапи. Още през януари, по проект, в страната се чака да бъдат ваксинирани над 1 000 000 души от най- предпочитаните и рискови групи, оповестява Нова телевизия.

Една от главните цели на имунизацията е да презпази от затруднения при заболяване с COVID-19, съобщи френският здравен министър.

Френските управляващи изясняват, че макар имунизацията, носенето на маски и останалите защитни ограничения би трябвало да продължат да се съблюдават, защото към момента няма изясненост каква роля ще имат имунизациите против разпространението на вируса, даже при положение, че сме имунизирани.

Франция ще имунизира гратис против COVID-19. За задачата държавното управление е отделило 1,5 милиарда евро от бюджета. Страната е поръчала 200 милиона дози от разнообразни фармацевтични компании, задоволително с цел да имунизира 100 милиона души – повече от популацията на страната.

Имунизацията няма да бъде наложителна, само че френските управляващи приканиха жителите да не помнят егоизма и да се имунизират, твърдейки, че имунизацията е безвредна.

„ Този интервал, от създаването на имунизацията до момента, може да наподобява прекомерно къс, спрямо нормалната дълготрайност за създаване на една ваксина, само че това никога не означа, че бързаме или, че ще изложим здравето ви на риск “, сподели Жан Кастекс – министър-председател на Франция.

Броят на новозаразените в страната спада всеки ден, само че обстановката остава нестабилна. По тази причина управляващите позволиха събиранията по празниците да се лимитират до шестима души на маса, без включително да влизат децата.

"Циркулацията на вируса продължава да понижава седмица след седмица. Броят на позитивните случаи също и през идващите дни можем да паднем под прага от 10 000 случая дневно “, добави Кастекс.

Ваксинационната стратегия във Франция стартира през януари с имунизация на най-уязвимите групи – домовете за възрастни хора и медицинския личен състав.

Целта е до началото на лятото имунизацията да доближи до необятната маса и да обхване по-голямата част от искащите да се ваксинират.

Проучване направено за Световния стопански конгрес демонстрира, че единствено 59% от французите са подготвени да се имунизират спрямо 67% в Съединени американски щати и 85% във Англия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР