До седмица рязко увеличаване на случаите с новия вариант на

...
До седмица рязко увеличаване на случаите с новия вариант на
Коментари Харесай

Очакват бум на Омикрон в Гърция, зоват за затваряне на заведенията

До седмица внезапно увеличение на случаите с новия вид на ковид Омикрон, предвиждат лекари в Гърция. Правителството обмисля нов пакет от ограничавания от 3 януари, съобщи кореспондентът на.

Гръцките лекари от Съвета за надзор на пандемията приканват държавното управление неотложно да затвори нощните заведения. Според експертите те са огнища на разпространяване на ковид, макар че в тях се позволяват единствено имунизирани клиенти. Очаква се внезапно повишаване на броя на инфектираните от идната седмица, като областите Атика и Солун са най-рисковите региони.

Здравният министър Танос Плеврис заяви, че от 3-ти януари в границите на 15 дни ще се вкарат още по-строги ограничавания, като евентуално нощните заведения ще останат затворени. Полицията всеобщо ревизира за съблюдаване на ограниченията. Само за ден над 500 души са санкционирани с 300 евро за неносене на маски на открито. При нарушавания лишават лиценза на заведения. С двойни маски се влиза в питателните магазини. Глоба до 1 милион евро заплашва производители и търговци, които усилиха цената на защитните маски, съобщи министърът на развиването Георгиадис. Ваксинирането продължава и в празничните дни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР