До седмица очаквам ръководството на Комисията за защита на потребителите

...
До седмица очаквам ръководството на Комисията за защита на потребителите
Коментари Харесай

До седмица Комисията за защита на потребителите с ново ръководство

До седмица чакам управлението на Комисията за отбрана на потребителите да бъде заменено. Това съобщи пред Българска национална телевизия икономическият министър Богдан Богданов.

" В края на предходната година желаех оставката на цялото управление на КЗП, поради очевидни нарушавания. По избрани процедури КЗП е работила репресивно към избрани бизнеси, доста целеустремено. От делата, които са заведени сега: от 34 каузи, 31 са паднали в съда, КЗП е изгубила над 60 000 лв. като такси. Бизнесът, потребителите и аз сме свалили доверието си от тях. Не мога самичък да сменя управлението на КЗП, има си механизъм. Аз предлагам управление, което се назначава от Министерски съвет. В момента въпросът е механически да се вземе решение, с цел да не страда имиджът на самата институция. Надявам се в идната седмица да бъде решен този проблем. Имам цялостна поддръжка по този проблем и от премиера, и от вицепремиера, сега се дискутира новият състав на КЗП. Очаквам бързо решение ", сподели Богданов.

Помолен да разяснява акцията " Достъпно за вас ", икономическият министър изясни:

" Видяхме някои проблеми в акцията от позиция на информираността. Започнахме единствено преди месез с 200 обекта в цялата страна, досега са над 450 обекта. Опитваме се да стигнем до допустимо най-вече хора. Изискванията на акцията е всеки един участник да предлага продукция с потвърдено качество. Ние следим какви са продуктите, които се оферират. Потреблението е друго, това е акция, която обгръща 50 продукта общо, тъй че няма гаранция, че в съответната седмица, съответният оператор или магазин може да предложи продукта, който потребителят търси. Затова и колкото става по-широка акцията, колкото продуктите стават повече, ще можем да задоволим потребителското търсене. Кампанията става все по-успешна, работим на пазарен и то доста конкурентен принцип ", уточни Богданов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР