До сблъсъци с полицията се стигна на протеста на жълтите

...
До сблъсъци с полицията се стигна на протеста на жълтите
Коментари Харесай

Сблъсъци между протестиращи и полиция в Париж, над 120 души са задържани

До конфликти с полицията се стигна на митинга на " жълтите жилетки " в центъра на Париж. 
 Франция се готви за нов огромен митинг на
Силите на реда използваха сълзотворен газ. 

Говорителка на полицията сподели пред кореспонденти, че на Шанз-Елизе са се събрали към 1500 протестиращи.

Властите оповестиха, че 127 души са били арестувани, откакто полицията разкрила у тях чукове, бейзболни бухалки и железни топки за петанк, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Протестиращите се събраха до Триумфалната арка още преди разсъмване. 

Групи от протестиращи, ядосани от президента Еманюел Макрон и високите налози, се пробваха да стигнат през днешния ден до президентския замък. 

В обществените мрежи се появиха апели за събаряне на президента Еманюел Макрон, станал извънредно неизвестен и постоянно упрекван от недоволните, че е " президент на богатите ".

Сред протестиращите също се чуха апели за оставка на френския президент. 

Първоначално задачата на митингите беше да не се позволява нарастване на налога върху горивата. Преди дни френското държавно управление разгласи, че се отхвърля от нарастването на налога. Недоволството обаче се насочи против цялостната политика на кабинета на премиера Едуар Филип и президента Еманюел Макрон.

Близо 90 000 служители на реда ще се грижат за сигурността в цяла Франция. В столицата пък ще има 8000 чиновници и бронирана техника.

Редица туристически обекти в Париж, измежду които Лувърът, Айфеловата кула, " Орсе ", " Гран " и " Пти пале ", операта на Бастилията, кралският замък, са затворени през днешния ден поради опасения от улично принуждение по време на демонстрациите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР