До разбирателство стигнаха групите на ГЕРБ и Демократична България в

...
До разбирателство стигнаха групите на ГЕРБ и Демократична България в
Коментари Харесай

Разширяват зелената зона в два столични района

До съгласие стигнаха групите на ГЕРБ и " Демократична България " в Столичния общински съвет по отношение на приемането промени в Наредбата за организация на придвижването на територията на Столична община.
С политически консенсус, СОС одобри отчета на общинския консултант Симеон Ставрев от Демократична България и двамата районни кметове на Слатина - Георги Илиев и на Триадица - Димитър Божилов, за разширението на " зелена зона " в кварталите „ Яворов “ и „ Иван Вазов “. Предложението на районните кметове е в резултат на извършени публични разисквания с жителите на двата квартала.
Разширението в квартал „ Яворов “ обгръща територията, оградена от бул. “Цариградско шосе “, бул. “М. Еминеску “, бул. “Шипченски проход ” и ул. " Акад.Людмил Стоянов ". В квартал „ Иван Вазов “ " зелена зона " ще има от ул. " Бяла църква ”. бул " П. Ю. Тодоров “. бул. “България ”. бул. " П.Каравелов “.
 Почва огромна акция поради погрешно паркиране в София - по тротоари и в зелени площи Почва огромна акция поради погрешно паркиране в София - по тротоари и в зелени площи
От през днешния ден, 2 ноември, чиновниците на Центъра за градска подвижност стартират да глобяват за погрешно паркирали коли и отвън зоните...
Чрез тази мярка ще се обезпечи по-добро действие на зоните за платено паркиране, като ще се облекчат жителите, а също и ще понижи трафика в съответните нови територии.
Също по този начин ще се промени и режимът на почасово платено паркиране в " зелена зона " в работни дни действието е в часовия диапазон от 8.30 до 19.30 часа, събота - от 10.00 до 18.00 часа. Промяната влиза в действие от 4-и януари 2021-а година.
Винетния стикер за живеещи в зоните за платено паркиране става електронен и може да се извади за един 1, 12 или 24 месеца след определяне на правото на лицето. Документите, инспекцията, заплащането и активирането стават цифрови.
Облекчава се процедурата по издаване на безвъзмезден стикер на жителите в неравностойно състояние, които имат право да паркират в зоните. Задължителното вървене на ТЕЛК отпада, защото няма да се изисква нито един документ, който общината сама издава и има служебна информация за него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР