До преди дни имотна агенция продаваше заведение в кв. „Христо

...
До преди дни имотна агенция продаваше заведение в кв. „Христо
Коментари Харесай

Брокери публикуваха обява за продажба на пловдивско заведение, което не се продава

До преди дни имотна организация продаваше заведение в кв. „ Христо Смирненски “ в постройка със смесено предопределение. Посочената цена бе 470 хиляди евро. Имотът е на приземно равнище на бул. „ Пещерско шосе “ и сега в него действа ресторант „ Японика “.

Оказа се обаче, че обектът изобщо не се продава. Преди 5 години имало публикация при старите наематели на ресторанта, само че новият притежател, който развива бизнес там от 3 години Стоян Апостолов, има подписан дълготраен контракт за наем и е безапелационен, че наемодателят не продава парцела.

„ Аз съм направил инвестиция в парцела, която е обвързана и с контракт. По този метод се вреди на бизнеса ми. Стара публикация от преди 5 години продължава да е настояща и хората си мислят, че банкрутирам и ресторантът ще приключи активността си. Това изобщо не е правилно “, разяснява Апостолов.

Той алармирал и на брокерската организация „ Ремакс Адвантидж “, които са свалили обявата.

„ След като е качена за първи път, притежателят на обекта не е звънял повече да свалим обявата, по тази причина тя продължаваше да попада. След като наемателят се е обадил и са се разбрали с брокера ни, обявата към този момент е свалена “, изясни разминаването притежателят на имотната организация Георги Димитров.

Апостолов разяснява, че и на него е обяснено същото, само че смята, че е неточно да се употребява остаряла публикация и е нелогично да се показва обект за обмен, в случай, че от години той не се продава и в него действа бизнес.

Собственикът на сградния фонд на ресторанта Борис Стайков също е безапелационен, че не продава парцела, не е плащал обектът да бъде оповестен за продажба от брокерската организация. Той посочи, че в действителност преди 5 години парцелът се е продавал, само че е открит сериозен наемател и се е отказал от продажба. Той обаче е бил в цялостно незнание, че парцелът продължава да бъде оповестен като оферта от брокери и съобщи, че през това време никой не го е търсил за огледи или различен вид въпроси.

Към този миг обявата е свалена от фирмения уебсайт на организация, както и от известен уебсайт, в който всички качват парцелите си. Тя обаче продължава да е налична в различен сходен уебсайт и още веднъж се показва, че е от името на организацията.

Снимка на парцела, със остарялата му визия, от офертата, която към този момент е свалена:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР