До пречиствателната станция в пернишкото село БатановциЗаподозреният за убийството костариканец

...
До пречиствателната станция в пернишкото село БатановциЗаподозреният за убийството костариканец
Коментари Харесай

Приятели намериха трупа на изчезналата Алена Щерк

До пречиствателната станция в пернишкото село Батановци
Заподозреният за убийството костариканец Виктор Мануел Спига е избягал в Италия

В автомобила є намерили кръв

Приятели на изчезналата IT специалистка Алена Райнхолд Щерк откриха през днешния ден тялото ѝ до пречиствателната станция в с. Батановци, Пернишко. Те я търсили няколко дни, откакто 47-годишната жена изчезна в нощта против петък от вкъщи си в “Бояна”.

Полицията търси родения в Коста Рика Виктор Мануел Спига, който е обвинен за убийството. Той е живял от дете в Италия, а от 6 години у нас. С Алена имат обща компания ВиАле Италия за импорт на вино и зехтин, като името на сдружението е формирано от първите букви на техните имена. Смята се, че Виктор е отпътувал за Италия, където сега се крие от българските управляващи.

Алена Щерк беше забелязана за последно в четвъртък към 21.00 ч. близо до къщата на майка ѝ на ул. “Солунска” в София. По-късно в дома ѝ е задействан паник-бутон, само че охранителната компания, която пристигнала, не е намерила следи от щурм. Полиция е прегледала десетки записи от камери на тол-системите и е било открито, че автомобилът на Щерк интензивно се е движел в нощта против петък от София към Перник, Рударци и Радомир.

Именно по този маршрут приятелите ѝ започнаха денонощното ѝ търсене. Те бяха сигурни, че ще я намерят в региона.

“Има необясними амплитуди в появяването на колата на другите места. Например виждате я след 1 ч. през нощта и идващият ден чак в 4 ч. Това е в нощта, откакто контактът с нея към този момент е прекъснат”, сподели близкият другар на Алена Любомир Методиев.

След като е обиколил региона към София, автомобилът е бил върнат в гаража. Освен кървавите петна, в него е била открита и чантата на Алена. Двата ѝ телефона обаче бяха изчезнали, още в петък те са били изключени.

По информация на “Труд” Виктор и Алена са живеели в Рударци, само че след раздялата тя се преместила в Бояна. По данни на нейни другари обаче, той ѝ звънял по телефона и обикалял към дома ѝ, тъй като желал да се съберат още веднъж. Виктор е разгласен за интернационално търсене.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР