До последно тази вечер в столицата се търсят желаещи да

...
До последно тази вечер в столицата се търсят желаещи да
Коментари Харесай

До последно се търсят кандидати за подвижните урни в София

До последно довечера в столицата се търсят искащи да вземат участие в преносимите комисии за гласоподаване на хора под карантина и в изолираност.

Таксита ще правят превоза на тези комисии до адресите, а полиция ще ги охранява.

Таксиметрова компания е спечелила публичната поръчка на Столичната община и със собствен подизпълнител ще извърши превоза в изборния ден.

Димитър Петков е ръководител на една от преносимите изборни секции в София. Тази вечер ще премине образование, а в неделя ще обикаля от адрес на адрес, с цел да може хората под карантина и в изолираност да гласоподават. Казва, че не се тормози от заразяване, тъй като преди месец се е сблъскал с вируса.

„ Жена ми беше диагностицирана, а пък аз бях контактен, само че в жилището, в който живеем няма метод да не сме го изкарали всички “, споделя Димитър.

Цената, която таксиметровата компания е дала е 390 лв. за кола с водач, излиза наяве от оповестените документи по поръчката. За София би трябвало да се разкрият 51-а такива секции, т.е. да се обезпечат 51-о таксита.

„ Секцията обикаля до момента в който изчерпа адресите, само че не по-късно от края на изборния ден. След като изчерпа адресите и последният е дал своя вот, би трябвало да запечатаме урната с хартиена лента, да напишем часа на последния дал своя вот “, изяснява Димитър.

До всяко такси с преносима секция ще има и полицейска кола, която ще охранява. Инспектор Джулия Чалъкова от 1-во РПУ-София ще е част от подобен екип: „ Ще ги охраняваме, ще бъдем дружно с тях до адреса, ще се качваме до горе, хората ще гласоподават и надлежно продължаваме до идващия адрес “, коментира тя.

Сформирането на 2/3 от секциите в столицата към момента е под въпрос поради липса на искащи.

В община Ямбол пък обстановката е на другия полюс – там има потребност единствено от една преносима Коронавирус секция, защото едвам 17 души са поискали да гласоподават.

„ Община Ямбол е осигурила превоз, надлежно при всеки един от адресите ще се прави нужната стерилизация. Шофьорът е имунизиран, това е наложително, съгласи се и с подготвеност ще работи “, разяснява Диана Димитрова, пиар на община Ямбол.

Защитни дрехи и дезинфектанти са обезпечени за екипите, които ще обикалят адресите в изборния ден.

Хората, които са сложени под карантина и в изолираност 3 дни преди изборите, няма да могат да гласоподават.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР