До последно ще се борим за всеки глас. Надеждата остава

...
До последно ще се борим за всеки глас. Надеждата остава
Коментари Харесай

Ваня Григорова и БСП ще оспорват резултата от изборите в София

" До последно ще се борим за всеки глас. Надеждата остава жива, а свободата е на една ръка разстояние – това значи сред 3 0000 и 5 000 гласа. Ще бъда първата, която ще поздрави господин Васил Терзиев, в случай че или когато съдът реши, че тези резултати и методът, по който бяха реализирани, са законосъобразни ", съобщи Григорова. 

 

" Изборните резултати са съвсем подготвени, на уеб страницата на ЦИК една дребна част от резултатите не са оповестени, въпреки че към този момент имаме решение на ОИК. Данните, в случай че са същински, демонстрират, че има двойно нарастване на хората, които са повярвали в нас и са ни подкрепили сред първи и втори тур. Действителният растеж евентуално е още по-голям “, добави тя.

 

" Срещу нас беше впрегнат целия властови, финансов, механически запас, с който разполага сглобката в лицето на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Въпреки това, водим в 13 от 24 региона ", уточни още Григорова. 

 

" До последно ще се борим за всеки глас ", сподели още тя. 

 

" Оспорването на изборите има юридически ред. Ще апелираме решението на ОИК, с което е разгласен изборът на кмет. По закон имаме едноседмичен период да апелираме ", изясни Иван Тиков, водачът на столичните социалисти, представляващ Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България ".

 

“Ваня беше претендентът на софианци, за които София бе не майка, а мащеха. Заради тези хора нямаме право да се откажем. Ще водим борба за всеки глас ”, уточни още той.

 

“Няма да допуснем успеха да ни бъде открадната ”, съобщи Тиков и акцентира, че ще се употребяват всички законови способи за това.

 

“В момента правим инспекция - броим глас по глас, прокол по протокол ”, сподели още той. 

 

“Има ме задоволително учредения да спорен крайния резултат от изборите ”, твърди Тиков.

 

Тиков акцентира, че не се приказва са анулиране на изборите, а за оборване на изборния резултат.

 

" При всички неточности, които виждаме и разлика от резултат под 5000 гласа, ще настояваме за инспекция ", посочи той. 

 

" Не водим борба против машини или Изборен кодекс, а слагаме под подозрение резултата от изборите в София ", изясни Тиков.

 

ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР