До полунощ явленията ще затихнат и през втората половина на

...
До полунощ явленията ще затихнат и през втората половина на
Коментари Харесай

През нощта се прояснява, очаква ни гореща неделя

До среднощ явленията ще затихнат и през втората половина на нощта ще е най-вече ясно, а на следващия ден преди обяд – най-вече слънчево, със слаб вятър с южна съставния елемент, оповестява " Канал 3 ".

Около и след обяд и до среднощ, основно над северозападната половина на страната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, вероятни са и градушки. Вятърът в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад и ще е до сдържан. Максималните температури ще са сред 29° и 34°, по-ниски по Черноморието, за София – към 28°.

Над Черноморието денем ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има вечерта по Северното Черноморие и тогава е допустимо кратковременно да превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 21-25°. Температурата на морската вода е 21- 22°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто- дъждовна облачност и на доста места ще превали временен дъжд с гръмотевици. На обособени места в Рило- Родопската област явленията ще са по-интензивни. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад. Температурите ще останат без основна смяна - оптималната на височина 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра – към 15°.

Атмосферното налягане е близо до междинното за месец юни (946 хПа) и едва ще се намали.

През първата половина от идната седмица неустойчивостта ще се усилва и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Вероятността за обилни превалявания и по-интензивна гръмотевична активност е по-голяма за Източна България. Слънчеви часове ще има преди обяд. Вятърът ще бъде северозападен, най-вече слаб. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат към и над 30°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР