До полунощ валежите ще спрат и през нощта над по-голямата

...
До полунощ валежите ще спрат и през нощта над по-голямата
Коментари Харесай

Вижте какво време ни очаква през уикенда

До среднощ преваляванията ще спрат и през нощта над по-голямата част от страната ще е най-вече ясно и съвсем безшумно, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
В събота ще е слънчево. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има превалявания, съпроводени и с гръмотевици. Ще има условия за градушки. През нощта против неделя преваляванията ще обзет и Централна България. Ще духа слаб, в източната част от страната до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 33° и 38°, в София - към 32°. Атмосферното налягане постепенно ще се намалява и ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца.
По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 28° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
В планините ще бъде най-вече слънчево. Още към обяд над масивите от западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. По билата на Рила и Пирин след обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 26°, на 2000 метра - към 19°.
В неделя вятърът ще се обърне от северозапад и ще се усили. Температурите още веднъж ще се намаляват. Облачността ще е променлива, тук-там ще превали и прегърми, по-интензивно в Североизточна България, в планините и планинските региони. Без превалявания ще остане в западната част на Дунавската низина и по Южното Черноморие.
В понеделник ще остане прохладно, ще бъде и относително хладно за интервала. Ще доминира слънчево време, само че към и след обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места са вероятни краткотрайни превалявания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР