До половин година ще направим опит да пуснем движението по

...
До половин година ще направим опит да пуснем движението по
Коментари Харесай

До 6 месеца пускат движението по 7-километров участък от скоростния път Ботевград – Видин


До половин година ще създадем опит да пуснем придвижването по новоизграден 7-километров сектор от скоростното трасе Видин – Ботевград, сред Новачене и Скравена.

Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков, който през днешния ден инспектира строителството на бъдещия скоростен път от Монтана до Ботевград.

„ Не останах по никакъв начин удовлетворен от положението на обхода на Враца и сектора сред Монтана и Враца “, означи мШишков. Той подсети, че за въпросните прави преди години е имало направена оценка за влияние върху околната среда и идея за план, само че се е оказало, че трасето е неуместно. В тази връзка министърът осведоми, че доникъде на месец февруари ще бъде стартирана процедура за възлагане на обстоен организационен проект и уголемен абстрактен план за трасето.

Той изрази очакване след Великден да стартира строителството и на правата Ружинци – Монтана.

„ Още в първите дни на годината, с първото решение на Министерския съвет, одобрихме отчуждаването на парцелите, нужни за построяването на 41-километровата права. Ще се работи стремително, с цел да се извърши отчуждаването и да стартираме градежа “, увери районният министър.

Той посочи, че в останалите сектори строителството тече в положителни темпове и ще бъдат приключени. Забавяне ще има единствено поради преправянето на първичния план, от който ще отпаднат заложените кръгови кръстовища, против които са протестирали и локалните поданици през 2020 година

„ Единственият метод тунелът под Петрохан да стане, е да се построи с друг стопански метод, посредством концесия, тъй като страната няма да може да го построи в обозримо бъдеще при потребност от 20 милиарда лева за всички изчезнали автомагистрали “, разяснява още министър Шишков.

Той уточни пред представителите на локалната власт, че планът за тунел и довеждащо трасе към София е доста значим за целия Северозапад.

„ В момента АПИ работи в тази посока, има предоставена процедура за Оценка на въздействието върху околната среда, трасето е ясно. То е с към 80 км по-кратко, в сравнение с това, което построява страната сега. При всички положения, ние като длъжностен кабинет и АПИ, ще форсираме колкото се може по-бързо да се приключи екологичната оценка. Но хората би трябвало да знаят, че страната няма да има финансова опция да приключи скоро това трасе “, акцентира министърът.

Той подсети, че единствено строителството на скоростния път от Видин до Ботевград ще коства над 1 милиарда лева на бюджета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР