До откриването на филмовия фестивал в Кан не остава много

...
До откриването на филмовия фестивал в Кан не остава много
Коментари Харесай

Голямото признание за Майкъл Дъглас

До откриването на филмовия фестивал в Кан не остава доста време и вълнението към това блестящо събитие става все по-голямо. То започва на 16 май, а един от актьорите, които безспорно с неспокойствие чакат да се завърнат, е Майкъл Дъглас.
 Майкъл Дъглас, Катрин Зита-Джоунс и какъв брой влюбени наподобяват двамата на аления килим
Когато Майкъл Дъглас не може да откъсне очи от Катрин Зита-Джоунс

Много елегантни и доста влюбени

Всъщност той за първи път посещава фестивала на 32-рото му издание през 1979 година, когато е част от екипа на кино лентата " Китайски синдром " на режисьора Джеймс Бриджис. През 1992 година артистът е в Кан за повторно, само че с " Първичен инстинкт ". Година по-късно още веднъж е на събитието с кино лентата " Пропадане ". Най-наскоро пък е в Кан дружно с екипа на " Зад свещника " на режисьора Стивън Содърбърг.

Тази година обаче Майкъл Дъглас ще е на филмовия фестивал не с цел да показва собствен нов филм, а с цел да получи едно особено отличие, а точно - почетна Златна палма.

" Винаги е глътка пресен въздух да бъдеш в Кан, който от дълго време дава прелестна платформа за смели създатели, артистична смелост и съвършенство в разказването на истории. От първия ми път тук през 1979 година за " Китайски синдром " до последната ми премиера за " Зад свещника " през 2013 година, фестивалът постоянно ми е напомнял, че магията на киното не е единствено в това, което виждаме на екрана, само че и в способността му да влияе върху хората по целия свят. След повече от 50 години в бизнеса, за мен е чест да се върна на " Кроазет ", с цел да открия фестивала и да прегърна нашия споделен световен език на кино лентата ", споделя Майкъл Дъглас в свое изказване.

Освен артист, той е и продуцент, за първи път на номинирания за девет Оскара и отличен като най-хубав филм през 1975 година " Полет над кукувиче гнездо ", режисиран от Милош Форман.7
 Катрин Зита-Джоунс, Дилън Дъглас, National Treasure: Edge of History и събитието, на което се появиха двамата
Мъжът, който замести Майкъл Дъглас

Как наподобява 22-годишният наследник на актьорите

Като артист Майкъл Дъглас е прочут с присъединяване си в " Романс за камъка " (1984 г.) на Робърт Земекис, " Черен дъжд " (1989 г.) на Ридли Скот и " Разкриване " (1994 г.) на Бари Левинсън. През 1987 година Дъглас печели Оскар за най-хубав артист за превъплъщението си на Гордън Геко, лаком нюйоркски брокер в " Уолстрийт " на режисьора Оливър Стоун, напомнят от Variety.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР