До оставката на д-р Данчо Пенчев се е стигнало заради

...
До оставката на д-р Данчо Пенчев се е стигнало заради
Коментари Харесай

Доц. Кунчев опроверга здравния министър за оставката на шефа на СРЗИ

До оставката на доктор Данчо Пенчев се е стигнало поради свалянето на карантината на Борисов и Радев, съобщи доцент Ангел Кунчев. Според здравния министър проф. Костадин Ангелов, шефът на РЗИ София е подал оставка по персонални аргументи.
" Не зная дали аз съм точният човек. Всичко това се случи в миг, когато бях подложен под карантина. Доколкото разбрах те са имали диалог с министъра и най-много поради свалянето на карантината на президента и на министър-председателя се е стигнало до това решение. " Това съобщи пред бТВ основният държавен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев в коментар за оставката на шефа на РЗИ Данчо Пенчев.

Малко по-рано през днешния ден пред Българска национална телевизия министър Костадин Ангелов бе безапелационен, че оставката на шефа на РЗИ – София Данчо Пенчев е по персонални аргументи и не е обвързвана с освобождението от карантина на премиера и президента.

Доц. Кунчев акцентира, че надълбоко съжалява за оставката на доктор Пенчев.

„ Доктор Пенчев изнесе най-голямата компликация и натоварване. Той работеше по 17-18 часа някой път. Чували сме се и в 1 ч. през нощта. Занимавали са го с проблеми от всички лечебни заведения от 5 ч. сутринта. Така че да, ясно е, официално там имаше нарушаване на разпоредбите, правено с оглед да не се пречи на естествената активност на страната. Но по този начин са говорили с министъра, това е резултатът”, акцентира Кунчев.

Попитан дали министър председателят и президентът са привилегировани като става дума за анулация на карантината, Кунчев сподели, че всичко зависело от гледната точка. " Аз имам лично мнение по въпроса, само че се оказва, че евентуално не съм прав. Очевидно от обществена позиция хората го одобряват като неравноправие, като някакъв жест към тях, а в действителност е тъкмо обраното. За да могат да продължат да работят и РЗИ и лечебните заведения, такива изключения няма по какъв начин да не се вършат, тъй като другият вид е просто да спрем работа ", посочи още Кунчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР