До оставка на Гешев не може да се стигне. Не

...
До оставка на Гешев не може да се стигне. Не
Коментари Харесай

Пламен Киров: До оставка на Гешев не може да се стигне

До оставка на Гешев не може да се стигне. Не ми се вижда той да е податлив на това. Призивите на президента и на държавното управление, както и на основния прокурор, се хвърлят лековато в общественото пространство. Има написана процедура. Инициативата за преустановяване мандата на ”тримата огромни ” в правосъдната власт може да произтече от Висш съдебен съвет. В закона има написана процедура, а основанията са пет.
Това съобщи пред bTV някогашния парламентарен арбитър Пламен Киров.

" Когато президентът излиза и споделя " Вън мутрите от изпълнителната власт ", дано да ги уточни. Има министри, които не ми наподобяват като мутри. Има дами там. Екатерина Захариева не ми наподобява като мутра. В прокуратурата работят към 2000 прокурори и следователи. Не може да каже, че всички са мафия - да уточни коя е мафията в прокуратурата ", уточни още Киров.

По думите му нещата са стигнали прекомерно надалеч, а персоналните дразги и връзки сред едни политически фигури са довели до институционална рецесия.

" Президентът доста бързо реагира на едно извънредно неприемливо деяние от страна на прокуратурата - да влезе с въоръжен отряд в постройката на Президентството. Има си ред. Там не се влиза като в централа на наркокартел ", уточни Киров и съобщи, че съгласно него това е неточност на прокуратурата.

Той бе безапелационен - основният прокурор непрекъснато приказва за въздаване на правдивост. Това обаче става от съда. Прокуратурата би трябвало да приказва за правда.

" Вижте какво става с изказванията на премиера на една европейска страна - излиза и от името на държавното управление приказва за депутат като употребява обръщението " шиши ". Президентът също приказва по този начин. Такъв език не би следвало да има в демократична, цивилизована и европейска страна. Той си има име. Ако снижаваме политическото говорене до говоренето на Васил Божков, тежко и горко на тази страна. Дълбоко неправилно е той да дефинира метода, по който ще приказват българските институции ", съобщи още Киров.

Той съобщи, че е било неизбежно политическото говорене да се трансферира на площада. Причината съгласно думите му е фактът, че политическите съперници са били натикани в ъгъла, а дебатът в Народното събрание - неглижиран.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР