До официалния анонс на операционната система Android 9.0 P останаха

...
До официалния анонс на операционната система Android 9.0 P останаха
Коментари Харесай

Android 9.0 P за смартфони вече има черна тема на интерфейса

До формалния анонс на операционната система Android 9.0 P останаха малко над 70 дни, а Гугъл към този момент изпрати поканите за събитието Гугъл I/O 2018, на което тя ще бъде публично показана.
Предни няколко часа Android Open Source Project (AOSP) се обнови и там се появиха два нови файла, отдадени на операционната система Android 9.0 P . Накратко, авансово конфигурираната в будещите смарт телефони мобилна Оценка за съвместимост ще има тъмна тематика на интерфейса. Това бе публично доказано през днешния ден и към този момент знаем, че това е функционалността Dark Mode или Night Mode , която оцветява целия интерфейс на операционната система в мрачен или напълно черен цвят.



Добавянето на тъмна тематика в Android 9.0 P напълно не е инцидентно. Според слуховете, основната специфичност на iOS 12, анонсът на която се чака по време на събитието WWDC 2018, също ще бъде тъмната тематика на интерфейса. Очевидно е, че Гугъл също е подготвил сходна тематика за Android смарт телефоните.



С всяка минала година броят на смарт телефоните с OLED екрани се усилва, като при тези екрани тъмната тематика води до по-ниска консумация на електрическа сила и по този метод, времето за самостоятелна работа се усилва.

Поради особеностите на OLED (AMOLED), технологията, при изобразяването на тъмни цветове, екранът употребява осезателно по-малко сила. Очаква се черната тематика в Android 9.0 P да докара до 30% нарастване на времето за самостоятелна работа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР