До официалния анонс на новия iPhone останаха няколко месеца, но

...
До официалния анонс на новия iPhone останаха няколко месеца, но
Коментари Харесай

Процесорът А12 значително ще повиши скоростта и времето на работа на iPhone

До формалния анонс на новия iPhone останаха няколко месеца, само че към този момент стартира да се появява нова информация за процесора, който ще се употребява в смарт телефона.
Представители на завода TSMC споделиха, че новият мобилен процесор на Apple ще бъде с 20% по-бърз и с 40% по-енергийно ефикасен .

Тази година TSMC минава към потреблението на 7 нанометров софтуерен развой . Това значи, че дистанцията сред детайлите на процесора ще бъде още по-малко, а това ще усили продуктивността на чиповете, ще понижи количеството отделяна топлота и ще усили енергийната успеваемост.



TSMC заяви, че 7 нанометровият FinFET, за разлика от 10 нанометровия, предлага 1,6 пъти по-висока компактност на детайлите, с към 20% по-висока скорост на работа и с почти 40% по-ниска консумация на сила.

Процесорът A12 ще бъде основата на iPhone за 2018 година. Според изтеклата неофициална информация, Apple ще показа три нови айфона едновременно. През месец септември тази година можем да чакаме 5,8-инчов, 6,1-инчов и 6,5-инчов модел. В някои от новите смарт телефони може да се пови поддръжката на две SIM-карти. Очаква се флагманският модел да има тройна камера.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР