До обяд - слаби превалявания около Западна и Централна Стара

...
До обяд - слаби превалявания около Западна и Централна Стара
Коментари Харесай

Над 30 градуса през почивните дни. Гръмотевични бури в Западна България

До обяд - слаби валежи към Западна и Централна Стара планина и в Югозападна България. В същите региони следобяд ще се развиват гръмотевични стихии, по-интензивни в Рило-Родопската област. Остава висок рискът от дребна градушка.

 

През нощта против неделя и на разсъмване в последния почивен ден за тази седмица облачността ще остане променлива, в някои югозападни региони с вероятни слаби валежи. В светлата част на деня температурите ще се запазят близки до съботните - в регионите с повече слънце ще са с градус-два по-високи.

 

Отново в западните планински и някои предпланински региони към и след обяд ще има местни гръмотевични превалявания с риск от градушка. В източната половина на България облачността ще остане минимална с вероятни краткотрайни превалявания в Североизтока.

 

В началото на идната седмица се чака прекосяване на неустойчив леден фронт. Вятърът за малко ще се обърне от северозапад, ще има условия за краткотрайни, тук-там - краткотрайно интензивни превалявания с гръмотевици, по-сериозни в Северна и Западна България. В понеделник и вторник ще се усети хладина, като температурите ще се намалят с 3-4 градуса. 

 

Ако се резервира плануваната атмосферна настройка, през втората половина на седмицата ще се оформи средиземноморски циклон, който ще донесе поредна порция интензивни превалявания, които евентуално ще обиден и източните елементи на страната през почивните дни. На обособени места в Западна България в идващите 7-8 дни ще паднат обилни сумарни количества дъжд с предпоставки за местни наводнения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР