До няколко седмици в Кърджали ще заработи буферния паркинг до

...
До няколко седмици в Кърджали ще заработи буферния паркинг до
Коментари Харесай

В Кърджали ще заработи буферният паркинг до парк Арпезос север

До няколко седмици в Кърджали ще проработи буферния паркинг до парк „ Арпезос Север ”, който ще е на повърхност от 20 000 кв.м.

През това време върху заравнената повърхнина ще бъде положена специфична асфалтова примес и паркингът ще проработи, като таксата ще бъде от 2 лв. за през целия ден. Това разгласи на брифинг през днешния ден кметът на Кърджали доктор инж. Хасан Азис.

„ Един от основателните въпроси, които се сложиха пред управлението на общината, беше нуждата от буферен паркинг. Бяхме показали няколко такива места, само че те не изпълняваха своята функционалност. Затова се наложи към сегашния миг в границите на към 20 хиляди кв. метра да обособим буферен паркинг до зоната на парк „ Арпезос Север ”. В момента цялото това пространство, което е планувано за улица, а не за парк, не сме навлезли и един сантиметър в парковата зона, е подравнено и в границите на няколко седмици ще чакаме да се освободи специфичен материал от асфалтовите настилки, с цел да може да насипем тази повърхност с него и да се употребява като буферен паркинг. Всъщност и в този момент той се употребява, гратис. ”, разяснява кметът доктор инж. Хасан Азис и акцентира, че новото оборудване ще може да приютява сред 2 и 3 хиляди автомобила.    

Д-р инж. Хасан Азис заяви още, че на едно от идващите съвещания на Общинския съвет ще бъдат препоръчани промени в наредбата за синята зона в Кърджали. Преди това тематиката ще бъде на вниманието на публично разискване с жители, на което те ще могат да създадат своите оферти, които да влязат в наредбата. Планувани са срещи с жители, първата от които ще се състои в комплекс „ Младост “. Тя е планувана за петък, 11 ноември, от 17,30 часа, заяви кметът доктор инж. Хасан Азис и добави, че още две сходни срещи са планувани в централната градска част.

„ Синята зона би трябвало да способства за по-добрата организация на придвижването по улиците на Кърджали. Хората да имат опция да намират място за паркиране и мисля, че за няколкото месеца откогато стартирахме синята зона има позитивни и не толкоз позитивни реакции, с които се сблъскваме. Синята зона няма да бъде въпрос, който да бъде въведен през днешния ден и от на следващия ден всичко да бъде идеално. Тук по-важният въпрос е всички дружно – общината, предприятието за синята зона и жителите и гостите на Кърджали, да създадем по този начин, че тази система да работи по този начин, както работи в цялата страна ”, разяснява доктор инж. Хасан Азис.  
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР