До няколко седмици Европейската агенция по лекарствата ще утвърди четвърта

...
До няколко седмици Европейската агенция по лекарствата ще утвърди четвърта
Коментари Харесай

Четвърта ваксина напът да бъде одобрена за прилагане в ЕС

До няколко седмици Европейската организация по медикаментите ще утвърди четвърта ваксина против коронавирусната зараза. Това заяви еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис. Тя добави, че Европейски Съюз е съставил лист на бързите антигенни проби за новата болест.

" Европейска комисия ще обезпечи 100 милиона теста от този тип до май, а по-късно може да се обезпечат спомагателни 450 милиона, в случай че страните от Европейски Съюз желаят ", добави еврокомисарят, представен от Българска телеграфна агенция. 

Кириакидис уточни, че на днешното изключително онлайн съвещание на министрите на опазването на здравето от Европейски Съюз е било предложено по-добре да се изследват отпадните води за засичане на огнища на болест. 

" Европейски Съюз обезпечава 200 милиона евро за в допълнение проучване на позитивните проби за коронавирус, с цел да се наблюдават заразните варианти ", означи тя. По думите й, задачата е да бъдат проверявани 5-10 на 100 от позитивните проучвания. 

Зам.-председателят на Европейска комисия Маргаритис Схинас заяви, че на 17 март Европейска комисия ще показа предложение за последователното отпадане на рестриктивните мерки за пътешестване в Европейски Съюз. Той посочи, че задачата ще бъде връщането на свободата на напредване да бъде безвредно. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР