До няколко месеца ще има чип в личните карти. Той

...
До няколко месеца ще има чип в личните карти. Той
Коментари Харесай

Божанов: До няколко месеца ще има чип в личните карти, той ще е по желание |

До няколко месеца ще има чип в персоналните карти. Той ще е по избор, съобщи пред БНР министърът на електронното ръководство .

Той увери, че чипът в персоналната карта ще бъде по избор. В него няма да бъдат записвани никакви персонални данни, а единствено неизвестен идентификатор. Чрез него ще е налице електронна идентификация за всеки когато и да е, без да се постанова да се чака на опашки - да вземем за пример за взимане на ПИК, нужен за достъп до онлайн услуги.

" Скептицизмът към технологиите съществува. Не мисля, че е всеобщ, само че все пак сме длъжни да създадем всички вероятни отбрани на персоналните данни. "  

Божанов е решен да понижи чувството за администрация. Той предвижда, че " в случай че сега имаме 10 чиновници на гише, след няколко години могат да станат на половина, след няколко години - още на половина ".

По мотив желанието на Асен Василев за съкращения в администрацията - - Божанов изясни, че съкращаването на хората на гише не значи, че те отпадат напълно от системата. По думите му има доста друга работа в администрацията.

Други промени

Скоро ще отпаднат удостоверения.

" Ще забележим кои удостоверения може да отпаднат съвсем незабавно – примерно фамилно състояние или липса на отговорности към централната власт, към общината. В момента жителят е пощальон на администрацията ", бе безапелационен той.

Божанов си сложи и задачата за възбрана и въвеждането на наказания за условието на щемпел.

" Ако администрация ви изиска щемпел и ви върне за това, че нямате щемпел или нямате вярната форма и цвят на щемпел, този, който го е направил, да предстои на наказания ", даде обещание той.

Министерството на е-управлението

Божидар Божанов сега е министър без портфейл. Нужни са смяна в Закона за електронното ръководство и приемането на организационен проект, с цел да бъде обособено новото министерство. Работата към този момент е почнала. Не се чака основаването на министерство, с цел да се работи - увери той. Министърът не възнамерява назначението на нови хора, защото има задоволително заети щатни позиции.

Необходимо е нарастване на заплатите на работещите в региона киберсигурността, с цел да станат тези позиции по-привлекателни за заетите в частния бранш.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР