До няколко дни ще се знае има ли атмосфера за

...
До няколко дни ще се знае има ли атмосфера за
Коментари Харесай

Заев: Скоро ще стане ясно ще се договорим ли с опозицията или ще има предсрочни избори

До няколко дни ще се знае има ли атмосфера за реализиране на контракт с опозицията за нужното болшинство от две трети, с цел да се гласоподават в Народното събрание конституционните промени, които произлизат от контракта за името с Гърция, съобщи през днешния ден македонският министър председател Зоран Заев, представен от организация МИА.

Той добави, че през днешния ден е ден за осмисляне на всички разбори и проекти и добави, че от на следващия ден стартират диалозите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според него има потенциал за предварителни парламентарни избори, които са финален вид, в случай че не се реализира контракт. Ако не се реализира контракт, изборите ще бъдат проведени бързо. Има опция те да се провеждат до края на ноември. В целия развой би трябвало да се мисли и за другите периоди, да вземем за пример за изборите за Европейски парламент, които ще се състоят през май следващата година и в които ще взе участие и Гърция, подсети той.

Засега няма поддръжка от съответни депутати от ВМРО-ДПМНЕ за конституционните промени и тези дни след диалозите с опозицията ще се знае каква е обстановката в тази тенденция, добави Заев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР