До няколко часа Русия ще изпадне в дефолт, тъй като

...
До няколко часа Русия ще изпадне в дефолт, тъй като
Коментари Харесай

До няколко часа Русия ще изпадне в дефолт

До няколко часа Русия ще изпадне в дефолт, защото гратисният интервал за погасяване на към 100 милиона $ просрочени отговорности по държавни облигации изтича в нощта на 27 юни, оповестява организация Bloomberg.

„ За Русия това ще бъде първото несъблюдение на външния дълг, откогато болшевиките изоставиха задълженията от царската ера през 1918 година “, се показва в публикацията. Журналистите назовават ​​тази обстановка неповторима, защото Русия има както средствата, по този начин и желанието да изплати отговорностите си, само че антируските наказания не ѝ разрешават да направи това.

През април Съединени американски щати не възобновиха лиценза, който позволяваше на притежателите на облигации да получават заплащания, като по този метод не разрешава на Руската федерация да обслужва външния си дълг. Този лиценз изтече на 25 май.

Тогава съветският финансов министър Антон Силуанов даде обещание, че Русия ще предложи инструмент за осъществяване на отговорностите на всички притежатели на еврооблигации и сподели, че дейностите на Вашингтон няма да повлияят на ежедневния живот на руснаците.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР