До Нова година ще е готова българската ваксина срещу ковид,

...
Коментари Харесай

Учениците и младите да преминат бързо ковид, за да няма кой да разнася заразата |

До Нова година ще е подготвена българската ваксина против коронавирус, ще я имаме в ръка. Вече има и доброволци за тестването й, разгласи началникът на Лабораторията по пробна имунология към Българска академия на науките доцент Андрей Чорбанов по Българска национална телевизия.

Бъдещата бг ваксина не се тества, тъй като би трябвало да мине през доста теоретични постановки, с цел да се покаже, че е ефикасна, изясни той. 

Според доцента огромна част от статистиката на хората с COVID-19 e " гадателска ". Чорбанов добави, че цифрите регистрират инфектирани като нови случаи, когато на един и същи човек се вършат неведнъж проби. На процедура това прави броят на тествани хора подправено по-голям, в действителност те са по-малко. Има обаче голям брой безсимптомни вирусоносители, на които не е юридически тест и " ние даже не знаем, че вирусът е минал през тях ", изясни доцент Чорбанов.

Доцентът не счита, че ще се реализира минимизиране на вредите с новите ограничения, тъй като разпространяването е доста необятно, само че се надява, че евентуалните вирусоносители ще намалеят, тъй като множеството хора са се срещнали с вируса.  

На вируса се приписват разнообразни качества - като подъл, лицемерен и така нататък Това е парче молекула, недейте да й вменявате човешки качества, разяснява доцентът. 

" Моята версия е, че дребните деца и учениците, младежите би трябвало да преминат оптимално бързо през вируса на този стадий, когато разпространяването е доста огромно, а няма по какъв начин да бъдем защитени по различен метод. Преминавайки вируса през тази доста мобилна популация, ще даде опция да няма кой да го придвижва на рисковите групи ", сподели още доцент Чорбанов. 

Според него огромна част от проблемите в здравната система идват оттова, че много уплашени хора, на които им е било вменено, че ще прекарат доста тежко болестта и всеки положителен е търсел форма да бъде следен от доктор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР