До Нова година прокуратурата ще внесе в съда обвинителния акт

...
До Нова година прокуратурата ще внесе в съда обвинителния акт
Коментари Харесай

Обвинението срещу Петър Москов за ваксините влиза в съда до Нова година

До Нова година прокуратурата ще внесе в съда обвинителния акт по делото за турските ваксини " Еувакс " и " Пентаксим ", заяви Българска национална телевизия. До момента по него има четирима обвинени, в това число някогашният здравен министър Петър Москов.

Разследването на звеното " Антикорупция " към Софийската градска прокуратура по делото е завършило. То беше формирано след следствие на Валя Ахчиева и предаването " Открито " по Българска национална телевизия.

Делото е едно от първите за корупция по високите етажи на властта, което ще се гледа в Специализирания съд поради измененията в Наказателно процесуалния кодекс.

Преди внасянето на обвинителния акт в съда прокуратурата прикани Москов за прецизиране на обвиняванията против него и останалите обвинени.

„ Единственото, което ще кажа, е това, което споделих и при първичното ми повикване тук, в следствието преди година. То е, че аз съм спокоен, тъй като съм уверен, че съм защитил държавния интерес и финансов, и здравен, и мога да го потвърдя с обстоятелства и данни, с документи ”, разяснява Москов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР