До Нова година няма причини за поскъпване на горивата, заяви

...
До Нова година няма причини за поскъпване на горивата, заяви
Коментари Харесай

Без поскъпване на горивата до Нова година

" До Нова година няма аргументи за повишаване на горивата ", съобщи ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев.

„ Смятам, че нито избори, стачки, „ жълти жилетки “ и митинги на дребни производители ще доведат до скок на горивата “, безапелационен е Терзиев, представен от БГНЕС.

Според него най-лошото и притеснителното на международните пазари е минало и не се чакат внезапни пикове, регистрирани в средата на септември. Терзиев показа графика, съгласно който ценовите пазари се движат гладко и не се виждат внезапни придвижвания.

На 16-ти септември цените на петрола се покачиха рекордно след офанзива против две петролни рафинерии в Саудитска Арабия. Американският президент Доналд Тръмп упрекна за нападенията Иран и провокира нови опасения, че боен удар против страната е неминуем.

Фючърсите “Брент “ скочиха с 12 $ в първите минути на търговията – най-големият скок от основаването им през 1988 година Това е нарастване с 20%, до момента в който западно-тексаският недопечен нефт скочи с повече от 8 $ или с 15%.

Атаката от страна на подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хусити против двете саудитски рафинерии на държавната „ Арамко “, дейно блокираха 6% от международните доставки на нефт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР