До неотдавна секс играчките можеха да бъдат намерени само в

...
До неотдавна секс играчките можеха да бъдат намерени само в
Коментари Харесай

Двусмислено намигане

До наскоро секс играчките можеха да бъдат открити единствено в магазините " за възрастни ", скрити из задните улички или в частите на града, които би трябвало да избягвате. В момента този вид съоръжения, наподобява, към този момент се намират на всички места - от обичайните универсални магазини до веригите аптеки и дребните търговски обекти за здравословни храни. Продавачите на дребно влизат в крайник с възходящото търсене на тематика " полово здраве " и по-откритото говорене по въпроса. Споменаванията на горното фразеология в Twitter са нарастнали шест пъти в интервала сред 2018 година и 2021 година Все повече филми и телевизионни сериали също се концентрират върху тази тематика. Забавленията в спалнята стартира да се одобряват като значим аспект на общата витална кондиция и се преглеждат като нещо, което би трябвало да се поддържа и усъвършенства.

През 2023 година тази наклонност ще набере скорост. Близо 25-30% от пълнолетните в Съединени американски щати, Англия и Франция към този момент имат секс играчки. Според изследване на консултантската компания PWC от 2021 година една трета от тези хора са закупили своите устройства през последните три години. Пазарът ще продължи да нараства бързо и през 2023 година Продажбите ще се усилят освен поради потребителското търсене, само че и около новаторските дизайнерски решения, привлекателни за новите консуматори, някои от които може би са приемали вибраторите от предишното за отблъскващи. Големите пластмасови модели с фалическа форма си отиват; навлизат унисекс устройства за съкровен масаж с размер на човешка длан, направени от мек силикон и във всевъзможни форми.

Иновативните стартъпи в областта на половите стремежи са особено съобразени с потребностите на женската публика, частично тъй като те, извънредно за тази промишлеността, постоянно са ръководени от дами. Техните артикули все по-често ще се употребяват от двойки, защото говоренето за скотски удоволствия - уединено и обществено - все по-рядко е табу.

Тези трендове не са лимитирани единствено до западния свят. Нито пък ще бъдат непокътната територия единствено за младежи или пък за градски консуматори и софтуерни почитатели. Например в Индия доста секс играчки се купуват от фамилни двойки в по-малките градове, които желаят да обогатят интимния си живот.
Реклама
Образованието на тематика полова дисфункция и половото наслаждение, както и методите да приказваме на тези тематики с колегата също ще се подобрят. Но не очаквайте огромната част от това да пристигна посредством публичните стратегии за полово образование. Мобилните приложения и уеб страници, ръководени от компании и неправителствени организации, " ще пакетират " половото обучение и лечения в лесни за достъп формати и понятен за младежта език. Те обгръщат тематики като мастурбация, еректилна дисфункция или компликации при постигане на оргазъм, за които хората постоянно не са склонни да приказват даже с доктор или терапевт.

Все по-популярни ще стават основаните на мобилни приложения " цифрови лечения " по полови тематики, които могат да включват и потреблението на свързани устройства (като помпи за мастурбация или съоръжения за подготовка на мускулатурата на тазовото дъно). Някои от тези лечения може да се оферират по лекарско наставление от доставчиците на здравни услуги като английската Национална здравна работа, където има дълги описи с чакащи за лекуване, обвързвано със сексуалността.

За страдание развиването на бизнеса в областта на половите удоволствия евентуално ще продължи да бъде спъвано от регулаторните органи и колосите в областта на обществените медии, които управляват огромна част от рекламата. Във Фейсбук всички реклами на гелове, полови устройства, препоръки в тази сфера или каквото и да е, което има нещо общо с плътските удоволствия, са неразрешени с аргумента за отбрана на тези консуматори, които може да не одобрят " евентуално отрицателни преживявания ". Това е недалновидна и късогледа политика, тъй като прекалено много хора страдат от фалшив полов живот, а голяма част от връзките са разрушени поради общоприети проблеми, които елементарно може да се разрешат с подобаваща информация и къс лечебен курс.

2022, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор The Economist
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР