До неделя в целия ЕС се провежда акция по контрол

...
До неделя в целия ЕС се провежда акция по контрол
Коментари Харесай

Пътищата пълни с камери за скорост цяла седмица


До неделя в целия Европейски Съюз се организира акция по надзор на скоростта. Това е интервенция на TISPOL и е според техен график. У нас тя се организира за повторно през тази година. Това сподели гл. контрольор Росен Рапчев, шеф на бранш „ Пътен надзор ” към Главна дирекция „ Национална полиция ”, съобщи БГНЕС.

Целта на интервенция TISPOL за позволена оптималната скорост за придвижване е да дисциплинира водачите и статистиката демонстрира, че реализираме резултати в това отношение, само че все пак родните водачи се подреждат в челните места по пътни нарушавания, разяснява гл. контрольор Рапчев. „ Операции за скорост се правят на основните пътища и автомагистралите, както и на някои места от третокласната и общинската мрежа, в които имаме сектори с централизация на ПТП по причина превишена или несъобразена скорост по отношение на пътните условия “, изясни той и добави, че водачите не се стопират за инспекция, а се снимат с механически средства.

„ Имаме 148 мобилни камери, които са в колите, 28 камери, които са на тринога, 23 стационарни камери и една за междинна скорост за момента. С тези механически средства ние реализираме надзор на скоростта от самото начало, както денем, по този начин и през нощта “, изясни гл. контрольор Рапчев.

Той добави, че в границите на тази акция няма да се ревизира съществуването на подписана „ Гражданска отговорност “ и, акцентира, че камерите не могат да наблюдават по тази причина. Рапчев изясни, че този надзор се прави при другите инспекции на полицията. На въпрос на БГНЕС какъв брой са нарушителите от през вчерашния ден до през днешния ден, основният контрольор сподели, че такава статистика ще бъде дадена идващия вторник, когато акцията ще е завършила.

„ През 2017 година на територията на Европейски Съюз са снимани над 660 000 нарушавания на скоростта, като за същия интервал в България са открити 19 000. През април месец когато беше предходната интервенция в България бяха открити над 26 000 нарушавания и това е по този начин, тъй като към този момент разполагаме с повече механически средства. Оказва се, че нашенци са огромни извършители като преди нас по нарушавания ни бият германците, само че те имат по-голям автопарк. Държавите, сходни на България, се движат много под нас “, посочи инспекторът.

Той не можа да разяснява на какво се дължат тези самоволни дейности от страна на водачите, само че ги прикани да съблюдават разпоредбите, с цел да не бъдат снимани и да получат фишове на домашния си адрес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР